fbpx DK: nem hagyjuk, hogy Orbán kivezesse Magyarországot az EU-ból! | CIVILHETES

h i r d e t é s

DK: nem hagyjuk, hogy Orbán kivezesse Magyarországot az EU-ból!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

DK: nem hagyjuk, hogy Orbán kivezesse Magyarországot az EU-ból!

2021. július 22. - 13:17

 

Még soha nem volt ekkora a veszélye annak, hogy a Fidesz kivezeti Magyarországot az Európai Unióból, mint most, de a Demokratikus Koalíció ezt nem fogja hagyni - mondta a párt európai parlamenti képviselője csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Forrás: Mandiner

Rónai Sándor felidézte: a héten derült ki, hogy az EU "megelégelte a kormány lopásait és a magyar demokrácia lerombolását, ezért leállította az uniós támogatások folyósítását Magyarországnak".
    Hozzátette: bármilyen, "Magyarország elleni háborút is hazudik" Orbán Viktor kormányfő vagy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, és mondja azt, hogy "a pedofiltörvénynek csúfolt, valójában homofób törvény miatt" fagyasztották be az uniós pénzeket, a döntés valódi oka "a tíz éve tartó féktelen lopás", hogy "szabadon járnak-kelnek azok a fideszes bűnözők, akik bizonyíthatóan uniós pénzek elcsalásával lettek milliárdosok".
    "Eddig abban bízhattunk, hogy ennek a velejéig korrupt rendszernek nem lesz érdeke kilépni az EU-ból, hiszen szüksége van az ellopható uniós milliárdokra. Most azonban, a jogállamisági mechanizmus és az Európai Bizottság döntése nyomán a lopásnak vége. Éppen ezért soha nem volt akkora veszélye annak, hogy a Fidesz kivezeti Magyarországot az EU-ból, mint most" - tette hozzá.
    A DK politikusa figyelmeztette a miniszterelnököt: attól, hogy többet nem lophat az unióban, még nem vezetheti ki az országot a közösségből.
    Rónai Sándor szerint a 2022-es országgyűlési választáson a magyarok Orbán Viktor és a magyar EU-tagság között fognak választani. A DK és Dobrev Klára lesz a garancia arra, hogy Magyarország az EU tagja marad - szögezte le. (MTI)


 

h i r d e t é s

Kommentek