h i r d e t é s

Duma van, sztrájk is kamu!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Duma van, sztrájk is kamu!

2019. január 12. - 10:11

 

Jó lenne, ha tévednék, ám kicsi a valószínűsége!

Orbán Viktor és Gaskó István - Forrás: MTI

Először:

a szakszervezeteknek nevezett vezérkar vitát kezdeményez a vállalatokkal egy sztrájk ügyben, amikor a kormánnyal van konfliktusa, a törvény miatt! Súlyos helyzetet termet vállalati és üzemi szinten, a sztrájk „jogtalanságáról” bíróság fog dönteni. Az okozott kárt majd Gaskó és mások a kormánytól átvett adományokból fizetik?

Másodszor:

a dolgozó ember tudja, hogy üres a sztrájkalap, fizetés nélkül meddig támogatja majd a szakszervezeti vezetők sugallta látszat tiltakozást?

Harmadszor:

Orbán is tudja, hogy kamu a felhívás, nem lesz támogatottsága, mert a dolgozók nem fognak egyenként aláírni, hogy fizetés nélkül tiltakozzanak egy olyan törvény ellen, ami nem a munkáltatóktól ered.

Negyedszer:

nem működnek Magyarországon a preventív érdekvédelmi intézmények, (tőke-munka kooperációja) így a destrukció marad, ami ebben az esetben sem tisztázott, miért a munkáltatókon csattan az ostor, ha egyáltalán csattan?

Ötödször:

a dolgozó emberek félrevezetésére szolgál a sárga szakszervezetek halandzsája, hiszen nem azt kifogásolják, hogy az állami (illegitim, de illiberális) törvény illegitim, tehát semmis. Ezért kaphattak pénzt!

Hatodszor:

ebben a káoszban a munkáltatók és a dolgozóik érdeke magasan közelebb hozható, mint a kormány, a szakszervezeti vezetők és a dolgozók alapvető érdekei.


 

h i r d e t é s