h i r d e t é s

Egy halottja van a budapesti kollégiumtűznek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Egy halottja van a budapesti kollégiumtűznek

2019. január 24. - 06:23

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a Markusovszky téren kigyulladt épülethez. 

Budapest, 2019. január 23. Kollégium égő épülete Budapest IX. kerületében, a Markusovszky téren 2019. január 23. Az égő házban a tűzoltók egy holttestet találtak. - MTI/Mihádák Zoltán

Kigyulladt egy háromszintes épület Budapest IX. kerületében, a Markusovszky téren szerdán, egy halottat találtak a tűzoltók - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője késő este az MTI-t.

Kisdi Máté elmondta: az épület több helyisége ég. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, hatvan tűzoltó húsz járművel vesz részt az oltásban.
Egy halott embert találtak a tűzoltás közben - tette hozzá.
Szólt arról is, hogy a környező épületeket ki kellett üríteni. A katasztrófavédelem melegedőbuszt kért a helyszínre.

Egy ember meghalt, miután kigyulladt egy budapesti kollégium második és harmadik emelete – közölte a 24.hu-val a katasztrófavédelem. A holttestre a tűz oltása közben bukkantak a tűzoltók.


Füst gomolyog egy kollégium égő épületéből Budapest IX. kerületében, a Markusovszky téren 2019. január 23. Az égő házban a tűzoltók egy holttestet találtak. - Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A Markusovszky téren található épület szerda este fél 9-kor gyulladt ki. A rendőrök  több kollégistát is kikísértek ki épületből.

A kigyulladt kollégiumhoz 20 tűzoltóautót vezényeltek ki, és több mint hatvan tűzoltó vett részt az oltásban – közölte a katasztrófavédelem.

A tűz okát egyelőre nem lehet tudni.


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky