h i r d e t é s

Egy „választási bojkott” politikai üzenete!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egy „választási bojkott” politikai üzenete!

2018. május 16. - 19:17

 

Szó esett ennek esélyéről a parlamenti választások előtt, de nem sikerült vagy nem tudtuk tisztázni a lényegét. Azt gondolom, a kollaboráns ellenzék is bűnös, vétkes a jelenlegi áldatlan helyzet és a sötét jövő kilátásai miatt.

Hogy világos legyen: a választási bojkott egy politikai deklaráció, ami révén a társadalom többsége kifejezi, hogy Orbán rendszere nem demokratikus, mivel szavazócédulákkal nem váltható le.

A nem demokratikus rendszer ellen nem demokratikus eszközökkel kell harcolni (erőszakos úton lehet csak megsemmisíteni).

A bojkott a jelenleg érvényes demokratikus játékszabályok végét jelentené és nyitánya lehetne egy új ellenzéki politikának. Ennek a lényege, hogy a demokraták a fülkeforradalmárok ellen a parlament helyett az utcán, demokratikus vita helyett bunkóval (nyers erővel) lépnek fel.

A bojkott felvetése éppenséggel nem a tehetetlenség és ijedtség jele, hanem nyílt hadüzenet. Mindenekelőtt a kormánynak, de az „elfásult, közömbös” társadalomnak is.

Mindenkinek látni kell, hogy mi a tét. Hiába készít az ellenzék jó programokat, hiába képez alternatívát, ha a torz, csaló választási rendszerben nincs lehetősége kormányra jutni!

Nulla az esélye annak is, hogy a következő években egy tömegtámogatással rendelkező új párt előlép a „semmiből”.

Ahogy torzul a választási rendszer, a politikai piacra való belépés egyre nagyobb kockázatot és költséget jelent!

A bojkott nem azt jelenti, hogy Orbánék kapnak újabb négy évet, hanem azt, hogy a legitim időszaknak vége, a 2014. évi választás után bármikor erővel elzavarhatók az országból is.

Ennek a lehetőségnek csak akkor van esélye, ha még őszintén hiszünk abban, hogy Orbán tíz éves országlása után maradtak még demokraták.


 

h i r d e t é s