h i r d e t é s

Egyre hosszabb időszakokra szakadozik fel a felhőzet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Egyre hosszabb időszakokra szakadozik fel a felhőzet

2022. április 23. - 05:50

Szombaton átmenetileg kevesebb helyen alakulnak ki záporok, de így is változékony, sokfelé felhős idő lesz, párás marad a levegő. A folytatásban ismét többfelé lehet helyi csapadék.

CIVILHETES olvasói fotó

Szombatra virradóan még többfelé várható eső, zápor, majd délután már csak néhol fordulhat elő kisebb csapadék, egyre hosszabb időszakokra szakadozik fel a felhőzet. Keleten északkeleten élénk, néhol erős lehet az északias szél. Hajnalban 5-11, délután 14-20 fok várható. Reggelre nyugaton és délen pára, foltokban köd képződhet.

Vasárnap meleg légtömeg érkezik, néhol a 25 fokot is megközelíthetjük. Erős, nyugaton, északnyugaton viharos déli, délnyugati tél számad. Nyugat, délnyugat felől egy záporokat, zivatarokat okozó felhőtömb vonul át fölöttünk, amelyből nyugaton csak néhol, középen és keleten több helyen előfordulhat zápor, helyenként zivatar. Előtte és mögötte hosszabb időszakokra kisüt a nap. Délután 18-26 fok várható, délkeleten lesz a legmelegebb.

Orvosmeteorológia

Szombaton nem érvényesül markáns fronthatás, de kettősfronti jellegű tünetek továbbra is jelentkezhetnek, így fejfájás, migrén, illetve álmatlanság, csökkent koncentráló képesség is rányomhatja bélyegét hangulatunkra. A déli, délnyugati megyékben élők türelmetlenséget, ingerlékenységet is tapasztalhatnak.

Ingadozhat a vérnyomás, a keringési problémák pedig egész hétvégén fennállhatnak.

Öltözzünk rétegesen, bár már enyhébb lesz a reggel, a megfázás veszélye továbbra is fennáll.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s