h i r d e t é s

A bohém hatvani nyugdíjas

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A bohém hatvani nyugdíjas

2015. augusztus 14. - 15:35
0 komment

Heves megyében Hatvanban ismét megjelent Mr. Szőr - a 78 éves idős ember - Szapári János, levette a határőrtiszti ruhát, mert melege volt.

Így közlekedik Hatvanban a nyári kánikulában könnyített szerelésben, a helyi utak királya, Mr.Szőr…

Heves megyében Hatvanban ismét megjelent Mr.Szőr az egykori neves bokszoló, a helyi forgalomban.

2014 nyarán a kamionosok rémálma lett. Rokkant kocsijával indult haza egy hatvani kocsmából az idős úr, és hogy, hogy nem, az M3-as autópályán kötött ki.

A határőrtiszti egyenruhában nem kis riadalmat okozott jelenléte a forgalomban. A médiák is foglalkoztak vele. Egy jó darabig nem volt látható, most ismét megjelent a hatvani forgalomban.

Elmondta: az Európai Unió elvárásainak megfelelően alakította át járművét. Előre és hátra rendszámtáblát, macskaszemeket, lámpákat szerelt, hogy a „közeg” ne tudjon belekötni. Tárcsája és egyenlőre csak dudája van, de ha valaki vét a közlekedésben, le tudja állítani.

Neki és járművének nem ártott egy kis felfrissülés, főképp ebben az augusztusi kánikulában. Minden útra visz magával egy üveg fröccsöt, hogy ki ne száradjon, de emellett megszokták hívni a hatvaniak is - mert jó szívűek - egy dobozos sörre. Jobban ismerik már mint a polgármestert.

Ezután már nem kell félni mi történik, ilyenkor bekapcsolódik a „fedélzeti robotpilóta” és átveszi a gép felett az irányítást. Ha jól van kalibrálva, akkor haza is viszi.

Néha meg, ha szerencséje van, a locsoló autósok is adnak egy kis hűsítő vízpermetet. Ilyen nyugdíjasnak lenni egy bokszolónak Hatvanban a kánikulában.

 

H. Szabó Sándor felvételei

 

 

A bohém hatvani nyugdíjasHeves megyében Hatvanban ismét megjelent Mr. Szőr - a 78 éves idős ember - Szapári János,...

Posted by SEJT on 2015. augusztus 14.

 


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s