fbpx Elmaradt a mai Orbán-interjú a Kossuth rádióban | CIVILHETES

h i r d e t é s

Elmaradt a mai Orbán-interjú a Kossuth rádióban

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Elmaradt a mai Orbán-interjú a Kossuth rádióban

2021. július 30. - 10:06

 

Eltűnt a miniszterelnök, nem beszélt a rádióban.

A kép illusztráció! - Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

Nem szólalt meg Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjújában. A miniszterelnök általában péntekenként a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában ismerteti a kormány legújabb döntéseit és terveit, valamint reagál az aktualitásokra. Az interjú 7 óra 30 perckor szokott kezdődni, ma azonban erre nem került sor. 

Csütörtökön ismeretlen okokból a kormány döntéseit tárgyaló Kormányinfo is elmaradt. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő nem tartották meg szokásos sajtótájékoztatójukat. Valószínűleg olyan fontos közéleti témák lettek volna terítéken, mint a most induló harmadik oltás, a kiskorúak oltása, az egészégügyi dolgozók kötelező oltásáról szóló rendelet, az olimpia, a helyreállítási terv és a népszavazás. (168.hu)

Frissítés (2021. július 30. 12:37)

Kiderült, mi dolga akadt ma reggel Orbán Viktornak, amiért elmaradt a szokásos, pénteki rádióinterjú.

A miniszterelnök reggel a Formula–1 Magyar Nagydíj előtt a karmelita kolostorban találkozott Jean Todt-dal, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökével, az ENSZ-főtitkár közlekedésbiztonsági különmegbízottjával – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A tárgyalófelek Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel, az autó-motor sport fejlesztéséért és a közlekedésbiztonság kiemelt kezeléséért felelős kormánybiztossal közösen áttekintették a magyarországi autó-motor sport fejlesztésének további lehetőségeit és a kapcsolódó terveket.

A „királykategória” versenyzői 1986 óta minden évben visszatérő vendégek a Hungaroringen, a mogyoródi pályára a második leghosszabb ideje látogat el a sorozat megszakítás nélkül. A tavaly kötött megállapodás alapján 2027-ig biztosan számíthatunk az F1 legjobbjainak hazai megmérettetésére – emlékeztetett a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A megbeszélésen közlekedésbiztonsági kérdésekről is egyeztettek. Magyarország célja, hogy radikálisan csökkentse a halálos kimenetelű közlekedési balesetek számát. Szóba került, hogy a magyar kormány a teljes autóipari szektorra is kiemelt figyelmet fordít, hiszen az ország számára kitörési pontot jelent a jövő mobilitása és az akkumulátorgyártás – számolt be a találkozóról az MTI.

A miniszterelnök a tárgyalásról közösségi oldalán is hírt adott.

Találkozó Jean Todt FIA-elnökkel. Ezen a hétvégén újra felbőgnek a motorok a Hungaroringen

− olvasható Orbán Viktor oldalán.


 

Kommentek

h i r d e t é s