h i r d e t é s

Előzetesben a tornyospálcai apagyilkosság gyanúsítottja, aki korábban barátnőjével végzett

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Előzetesben a tornyospálcai apagyilkosság gyanúsítottja, aki korábban barátnőjével végzett

2018. január 22. - 17:36

 

Előzetes letartóztatásba helyezte hétfőn a Nyíregyházi Járásbíróság a szombaton Tornyospálcán történt emberölés gyanúsítottját - közölte a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel. A végzés nem jogerős.

Forrás: MTI Fotó: Balázs Attila

Toma Attila közleményében azt írta, a nyomozás adatai szerint a gyanúsított január 20-án reggel tornyospálcai lakóházukban egy konyhakéssel több alkalommal megszúrta a karján és a mellkasán a vele közös háztartásban élő édesapját. Az idős férfi a mellkasát ért szúrások következtében a helyszínen életét vesztette.

A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a hatóság elől megszökne vagy elrejtőzne, illetve újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, mivel korábban már volt vele szemben eljárás élet elleni bűncselekmény miatt

- közölte a szóvivő.

A bíróság végzése ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Korábban a barátnőjét ölte meg a gyanúsított

A rendőrség már folytatott büntetőeljárást a szombaton Tornyospálcán történt gyilkosság gyanúsítottja ellen

- közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombat este az MTI érdeklődésére. Az MTI információi szerint a férfi 2003 augusztusában a barátnőjét ölte meg. A 36 éves T. Béla szombat reggel több késszúrással végzett 64 éves édesapjával tornyospálcai otthonukban.

A férfit a rendőrök a helyszínen elfogták. Fehérvári Marietta elmondta, a korábbi esetről az eljárás jelenlegi szakaszában - nyomozati érdekből - bővebb tájékoztatást egyenlőre nem adhat a rendőrség. Az MTI információi szerint a gyanúsított 2003-ban a barátnőjét ölte meg: az akkor 22 éves férfi féltékeny volt rá, gyakran bántalmazta, majd elhatározta, hogy megöli.

A 21 éves kisvárdai nőt augusztus 17-én, egy diszkózást követően, elcsalta egy elhagyatott helyre és ott rendkívüli kegyetlenséggel végzett vele. A férfit - az orvosszakértői vélemény szerint kóros tudathasadásos elmeállapotára való tekintettel - 2004 februárjában jogerősen felmentette a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság.

A bírói tanács ugyanakkor elrendelte a betegsége miatt nem büntethető fiatalember kényszergyógykezelését, mivel tartani lehetett attól, hogy hasonló erőszakos cselekményt követhet el.

A blikk.hu szerint a férfit nem sokkal később szabadon engedték, majd szüleinek gyámsága alá helyezték.

(MTI)

 

h i r d e t é s