h i r d e t é s


Erőszak alkalmazására nincs alkotmányos felhatalmazása Orbánnak és a rendfenntartóknak sem

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Erőszak alkalmazására nincs alkotmányos felhatalmazása Orbánnak és a rendfenntartóknak sem

2017. december 17. - 08:15

 

Hogyan lehet Orbánt és a kormányát „elkergetni?”

Forrás: Blikk

Jogos a kérdés, mert az ellenzéki pártok nem csak alkalmatlanok, de eszük ágában nincs, komolyan venni a „rendszerváltást”, a kormányváltásra fáj a foguk, nem az alkotmányos köztársasági rend helyreállítására.

Kolláth György alkotmányjogásznak igaza van! Hogy világos legyen: a választási bojkott egy politikai deklaráció, ami révén a társadalom többsége kifejezi, hogy Orbán rendszere nem demokratikus, mivel szavazócédulákkal nem váltható le.

  • A nem demokratikus rendszer ellen nem demokratikus eszközökkel kell harcolni (erőszakos úton lehet csak elkergetni). A bojkott a jelenleg érvényes demokratikus játékszabályok végét jelentené és nyitánya lenne egy új ellenzéki politikának. Ennek a lényege, hogy a demokraták a fülkeforradalmárok ellen: a parlament helyett az utcán
  • A demokratikus vita helyett bunkóval (nyers erővel) lépnek fel. A bojkott felvetése éppenséggel nem a tehetetlenség és ijedtség jele, hanem nyílt hadüzenet, mindenek előtt a kormánynak, de az „elfásult, közömbös” társadalomnak is.

Mindenkinek látni kell, hogy mi a tét.

Hiába készít az ellenzék jó programokat, (ilyeneket sem látni egyiknél sem, csak a vágyakozást a személyi hatalomra) hiába képez alternatívát, ha a torz, csaló választási rendszerben nincs lehetősége kormányra jutni!

Nulla az esélye annak is, hogy a következő hónapokban egy tömegtámogatással rendelkező új párt előlép a semmiből.

Ahogy torzul a választási rendszer, a politikai piacra való belépés egyre nagyobb kockázatot és költséget is jelent!

Fontos: a bojkott nem azt jelenti, hogy Orbánék kapnak újabb négy évet, hanem azt, hogy a legitim időszaknak vége, a 2014. évi választás után bármikor erővel elkergethetők.

Ha őszintén hiszünk abban, hogy Orbán négy éves országlása után maradnak még demokraták.

Címkék: 

 

h i r d e t é s

betöltés..