h i r d e t é s

Esélyt – Egyenlőséget, elkezdődött a jogtudatosság hónapja

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Esélyt – Egyenlőséget, elkezdődött a jogtudatosság hónapja

2017. február 16. - 20:00

 

Bősz Anett a Magyar Liberális Párt ügyvivője, nem csak szépségével, de szakértelmével és rátermettségével is hódít a közéletben. A politikussal a párt által meghirdetett jogtudatosság hónapjáról beszélgettünk. Céljuk a diszkrimináció felszámolása és szeretnék, ha mindenki tisztában lenne azzal, mit lehet és mit nem lehet vele megtenni.

Fotó: Origo

A politikus szerint, Magyarország jelenleg a megkülönböztetések országa, sokan kénytelenek szó nélkül tűrni, hogy jogszerűtlenül járjanak el velük szemben. Mint azt elmondta, a hónap első hetében a nemi alapú diszkriminációval foglalkoznak, hiszen egy európai országban elfogadhatatlan, hogy a társadalom 50%-át hátrányosan megkülönböztessék, pedig ez az élet számos területén megtörténik. 

Bősz Anett hozzátette: "Amennyiben Veled is történt ilyen, a Women’s March példáján elindulva, Magyarországon is arra ösztönzünk mindenkit, hogy ha sérelem érte, jelezze azt a saját parlamenti képviselőjének, és írja meg neki azt is, milyen intézkedést vár tőle annak érdekében, hogy a jövőben ilyen ne fordulhasson elő."

Az esemény plakátja:

Bősz Anett fényképe.

A politikustól megkaptam azt a nyomtatványt, melyet letöltve, s kitöltve küldhet el az Önt képviselő önkormányzati- és/vagy országgyűlési politikusnak. Az adatlap IDE KATTINTVA letölthető. Az űrlapon keresztül például megírthatja képviselőjének, hogy közvetlen környezetében, milyen diszkriminatív jelenséget tapasztal.

Bősz Anett elárulta, hogy amennyiben levelét nem küldené el, ők megteszik Ön helyett! A kitöltött levelező lapokat 2017. március 15-ig szeretettel várják a [email protected]-ra, vagy a 1051 Budapest, Hercegprímás utca 18. címre, postai úton. 2017. március 31-ig, melyet eljuttatják történetét és kérését a parlamenti képviselőjéhez, valamint az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz. 

Lehetőség van arra is, hogy névtelenül küldje el levelét, melyet a párt szintén anonim módon továbbít.

A politikussal beszélgetésünket azzal zártuk, hogy az Ön adatai védelmével kapcsolatban a hatályos jogszabályoknak megfelelően járnak el. A megadott adatokat az adatvédelmi törvénynek megfelelően bizalmasan kezelik, harmadik félnek nem adják át. E-mailjét a feldolgozást követően, 2017. március 31-ével törölik a levelezőrendszerükből.

Szerző: K. Toók László


 

h i r d e t é s