h i r d e t é s

Európában sehol nem gyilkosak annyira a krónikus betegségek, mint Észak-Magyarországon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Európában sehol nem gyilkosak annyira a krónikus betegségek, mint Észak-Magyarországon

2018. szeptember 14. - 19:54

 

Az Eurostat nemrég jelentette meg a Regionális Évkönyv 2018 című kiadványát, melyből az európai lakosság életminőségi adatairól lehet sok mindent megtudni. - írja a 444.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Ujváry Sándor

Mint a Portfólió most összefoglalta, két tekintetben különösen lesújtó a kép Magyarországra nézve: mind a krónikus megbetegedések, mind a rákos megbetegedések esetében nagyon rosszak a halálozási ráták Magyarországon. 

Mint az adatokból kiderül, a krónikus betegségek (rosszindulatú daganat, ischaemiás szívbetegség, keringési betegségek, krónikus alsó légúti betegségek, krónikus májbetegségek, cukorbetegség) okozta halálozási ráta értéke a magyar régiókban kimagasló.

Ez nem csak magyar sajátosság, látványos a különbség a nyugat-európai, illetve a kelet-közép-európai országok között, ugyanakkor 

a krónikus betegségekkel összefüggő halálozási ráta az észak-magyarországi régióban a legmagasabb egész Európában, 

míg ötödik helyen az észak-alföldi régió áll. 

Forrás: 444.hu

A rákos megbetegedések halálozási rátáját tekintve is rossz a helyzet Magyarországon, igaz, egész Kelet-Európában is. Mint a lap megjegyzi, a hét magyar régió mindegyike a legmagasabb értéket produkáló térségek között helyezkedik el.

444.hu


 

h i r d e t é s