h i r d e t é s

Fazekas Sándor szerint rovarokat kell enni a magyaroknak, ha befogadunk menekülteket

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Fazekas Sándor szerint rovarokat kell enni a magyaroknak, ha befogadunk menekülteket

2018. február 21. - 15:27

 

Hír TV számolt be Németh Szilárd fórumáról, amin részt vett Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter is, aki minden eddiginél parádésabb érvet talált arra, miért ne fogadjon be Magyarország bevándorlókat. - írja a 24.hu.

A miniszter ugyanis közölte, ha az ország ezt megteszi, akkor fel kell adnia a hagyományos magyar ételeket is.

Fazekas ismertette álláspontját:

Rovart egyáltalán nem eszik a magyar ember. De hogyha ezt az értékrendet, ami a keresztény Európa értékrendje, föllazítják, elavult, üldözendő, van helyette más: ilyen másság, olyan másság.

Étkezésben is, az ember elveszíti az igazodási pontot. Mert még akik nem vallásgyakorlók, nem templomba járók, azok is a keresztény kultúrkör szabályai szerint élnek, élünk.

Mert tudjuk, hogy mi az, hogy húsvét, mi az, hogy karácsony, mi az, hogy vasárnap, mikor van reggeli, ebéd és vacsora, de más kultúrákban ez teljesen máshogy van. És ez a kultúrkör szabályozza azt is, hogy mit eszünk meg.

Mondjuk a mohamedán nem eszi meg a disznóhúst, a keresztények pedig elfogyasztják a disznóhúst. Ha jól meg van tisztítva, jól van tartva a disznó, akkor elfogyasztjuk. Ez nem mindenhol törvényszerű, más népeknek más szokásaik vannak, ezt tartsuk tiszteletben.

A Népszava is tudósított a fideszes lakossági fórum eseményeiről:

Ha valaki esetleg azt hitte, hogy a „Soros-tervet” és a mezőgazdaságot nem lehet összekötni, az tévedett. Ugyanis Fazekas Sándor szerint a „Soros-terv” a magyar élelmiszereket és a magyarok étkezési kultúráját is veszélyezteti.

Soros azt akarja, hogy a magyarok rovarokat egyenek. A magyar ember azonban nem eszik csúszómászókat

– fogalmazott. Fazekas Sándor nagyon határozottan hangsúlyozta, hogy a migránsokhoz hasonlóan a génmódosított élelmiszereket is megállítják a határon.

Soros, az amerikaiak vagy a brüsszeliek – nehéz volt megfejteni, hogy pontosan kire gondolt a politikus – azonban Fazekas szerint azt szeretnék, ha a magyarok a jövőben grillezett skorpiót ennének.

Az a céljuk, hogy fellazítsák a magyarok étkezési szokásait. Ilyen ételeket azok fogyasztanak, akiket ide be szeretnének telepíteni

– magyarázta el az összefüggéseket a karcagi birkapörkölt nagy kedvelője. 

De az Orbán-kormány megvédi a magyarokat attól, hogy rovarok kerüljenek az asztalukra.

Orbán Viktor kiemelkedő államférfi. Nem szennyezzük be az élelmiszereket. Ki akar hormonkezelt marhából enni? Nem akarom elvenni a kedvüket a vacsorától

– viccelődött a miniszter. Majd az elmúlt nyolc év eredményeit sorolva megnyugtatta a csepelieket: nem drágák az élelmiszerek Magyarországon. A környező lakótelepről érkező nyugdíjasok itt valamiért nem tapsoltak. Boltba azért mindenki jár.

24.hu/nepszava.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s