h i r d e t é s

Félelmekből előnyök - megkerülhetetlen a felhő a gazdaság digitalizációjában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Félelmekből előnyök - megkerülhetetlen a felhő a gazdaság digitalizációjában

2019. április 30. - 14:31

 

A magyar nagyvállalati vezetők 72 százaléka szerint a digitalizáció olyan forradalom az üzleti életben, ami túlmutat minden korábbi nagy változáson – derül ki a Microsoft Magyarország megbízásából készített nagyvállalati felhőkutatásból. A Bell Research által készített kutatás szerint a száz PC-nél többet használó vállalatok körében a felhős megítélése átlépett egy lélektani határon. Egyre nagyobb számú azon vezetők aránya, akik szerint a mindennapi üzleti folyamatok természetes eszköze a felhő. A megkérdezett cégek 88 százalékánál a céges rendszereket a munkatársak elérik mobil eszközökről.

Forrás: Microsoft

Globális trenddé vált a mobilitás az üzleti életben, a digitalizáció pedig olyan kritikus üzleti kihívásokra képes választ adni, mint a szakemberhiány, a versenyképesség vagy épp az új üzleti lehetőségek kihasználásának lehetősége – ez derült ki a Microsoft, az IVSZ és a BellResearch közös 2019-es vállalati felhőkutatásából, amelyet idén megújított módszerrel készített a BellResearch. A közelmúltban elkészült Magyar Infokommunikációs Jelentés számainak másodelemzését ezúttal vállalati vezetőkkel készített interjúkkal egészítették ki a felhőszolgáltatások és a mesterséges intelligencia ismertségéről és megítéléséről.

További információ elérhető a Microsoft magyar nyelvű News Center oldalán: https://news.microsoft.com/hu-hu/2019/04/30/felelmekbol-elonyok-megkerulhetetlen-a-felho-a-gazdasag-digitalizaciojaban/


 

h i r d e t é s