fbpx Feljelentést tett a Momentum a médiahatóságnál a gyerekműsorok alatt megjelenő fideszes kampányvideók miatt | CIVILHETES

h i r d e t é s

Feljelentést tett a Momentum a médiahatóságnál a gyerekműsorok alatt megjelenő fideszes kampányvideók miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Feljelentést tett a Momentum a médiahatóságnál a gyerekműsorok alatt megjelenő fideszes kampányvideók miatt

2021. június 16. - 17:56

 

Több szülő is felháborodva kereste meg a pártot.

Forrás: Kocsis Máté Facebook oldala

Feljelentést tett a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságnál (NMHH) a Fidesz Youtube-reklámjai miatt Csordás Anett, a C8 és a Momentum képviselőjelöltje, valamint Orosz Anna, a Momentum elnökségi tagja – írja közleményében a Momentum.

„Az elmúlt napokban több szülő és nagyszülő jelezte felém felháborodását amiatt, hogy a Youtubon a gyerekműsorok alatt is többször találkoztak a Fidesz fizetett politikai lejárató reklámjával.” – mondta Csordás Anett a Fidesz-székház előtt tartott sajtótájékoztatón. „Emiatt feljelentést tettem az NMHH-nál, mivel ez a tartalom káros lehet a kiskorúakra.”

Csordás levelet is írt Kocsis Máténak és Hollik Istvánnak, amiben felszólította a fideszes képviselőket, hogy hagyjanak fel a gyűlöletkampánnyal. Szerinte ez a hirdetési gyakorlat tisztességtelen és etikátlan, mivel „a gyermekek egy bizonyos életkorig nincsenek tisztában azzal, hogy miről szólnak ezek a tartalmak, és politikai döntési helyzetben sincsenek” – írta Csordás, aki szerint a Fidesz pár gombnyomással beállíthatná, hogy a hirdetéseik ne jelenjenek meg a gyermekműsorok alatt.

Orosz Anna a sajtótájékoztatón arra kérte a szülőket, hogy ha találkoznak gyermekműsorok közben a Fidesz kampányával, akkor tegyenek bejelentést az NMHH-nál.

A Fidesz az elmúlt hetekben nagyszabású kommunikációs hadjáratot indított a Youtube-on és a Facebookon. A Karácsony Gergelyt Gyurcsány Ferenccel összemosó videók terjesztésére nem sajnálták a pénzt, így pár nap alatt több milliós nézettséget sikerült elérniük ezekkel. (Telex)


 

h i r d e t é s

Kommentek