h i r d e t é s

Felmérés: Az ukránok egyharmada kedveli az oroszokat

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Felmérés: Az ukránok egyharmada kedveli az oroszokat

2019. november 09. - 10:55

 

Az ukránok leginkább a romák és az afrikai országokból származó emberek ellen tanúsítanak ellenszenvet, barátságosak az ukránokkal, beloruszokkal és oroszokkal.

Forrás: karpatinfo.net

Az ukránok gyakran előítélettel néznek a romákra és az afrikaikra, és nyugodtabban létesítenek kapcsolatot a saját népükkel, azaz az ukránokkal, az oroszokkal és a beloruszokkal. Ezt bizonyítja a Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet közvélemény kutatása, amelyet november 7-én, csütörtökön tettek közzé.

Az ukránok egyharmada, 34,1%, hajlandó beismerni, hogy beengedné az oroszokat a családjába, 27,4%-uk ugyanúgy gondolkodik a fehéroroszokkal kapcsolatban. A válaszadók 13,8%-a egyáltalán nem engedné be az oroszokat Ukrajnába.

Ugyanakkor az ukránok mindössze 6,4%-a hajlandó barátságot kötni az afrikaiakkal, 17% nem engedné be őket az országba, a válaszadók mindössze 4,8%-a hajlandó rokonságba kerülni a romákkal, 33,2% pedig kitiltaná őket Ukrajnából.

A felmérést szeptember 6-16. között végezték 110 ukrán településen (kivéve az ideiglenesen elfoglalt területeket), így 2 035 válaszadót kérdeztek meg - olvashatjuk a Korrespondent.net hírportál oldalán. (karpatinfo.net)


 

Kommentek

h i r d e t é s