h i r d e t é s

Fenyegető levelekkel üzent kihallgatóinak a most szabadult olaszliszkai lincselő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fenyegető levelekkel üzent kihallgatóinak a most szabadult olaszliszkai lincselő

2019. július 22. - 11:18

 

Ifjabb H. Dezső 13, börtönben töltött év után hétfőn szabadult, ám most új információk kerültek elő a rácsok mögött töltött időszakáról. - írja a blikk.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Vajda János

Szögi Lajos családjának jogi képviselője, dr. Helmeczy László a Borsnak nyilatkozott az üggyel kapcsolatban. Elárulta, hogy H. Dezső volt a legkegyetlenebb a lincselők között és csak fiatal korának köszönhette, hogy megúszta az életfogytiglant.

A börtönévek sem indultak zökkenőmentesen, az elítélt több, az ügyén dolgozót is meg akart félemlíteni nekik címzett leveleivel.

Az elő­ze­tes letartóztatása idején találtak nála néhány kézzel írt levelet, amiket az akkor szabaduló zárkatársával akart kicsempésztetni.

A levelekben azokat az embereket fenyegette meg, akikről úgy gondolta, kihallgatják az ügy­ben és terhelő vallomást tehetnek rá vagy a családtagjaira.

Azt üzente, a szabadulása után leszámol velük. Sosem felejtem el, tele volt helyesírási hibákkal. Úgy fogalmazott: a »hódon«, azaz a Holdon vegyen házat, aki velük szembe mer menni

– mesélte az ügyvéd.

A kedvezmények miatt ifjabb H. Dezső négy évvel korábban szabadulhatott, a következő négy esztendőben azonban pártfogó felügyelete alatt áll. A szakember feladata az lesz, hogy figyelemmel kísérje az elítélt minden lépését és a társadalomba való visszailleszkedését.

A szabadulás előtt elkészített környezettanulmány so­rán többek között megvizsgálják, hogy lakhatásra alkalmas-e a szabadulóra váró ingatlan. Az úgynevezett pártfogó szemmel követi, hogy pártfogoltja milyen életet él, sikerült-e munkába állnia, erről pedig meghatározott időszakonként, általában havonta személyesen kell beszámolnia

– nyilatkozta a Borsnak egy, az ügytől független jogi szakértő, dr. Halász Tamás.

Ha ez idő alatt bármilyen büntetőeljárás indul ifjabb H. Dezső ellen, azonnal visszaviszik a börtönbe, és köteles lesz letölteni a hátramaradt éveket, plusz az újabb büntetést, abból azonban már nem távozhat kedvezménnyel.

blikk.hu


 

h i r d e t é s