h i r d e t é s

„Fideszes seggnyalók, kirohadó hús, rosszindulatú tályog” – kikre bízta Márki-Zay a vásárhelyi fiatalok jövőjét?

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam
a- a+

„Fideszes seggnyalók, kirohadó hús, rosszindulatú tályog” – kikre bízta Márki-Zay a vásárhelyi fiatalok jövőjét?

2019. november 18. - 13:13

A Vásárhelyi Fiatalokért Közalapítvány kuratóriumát csütörtöktől Krupiczer Ferenc elnökli, alelnöke pedig Szabó Margit. - írja a promenad.hu.

Forrás: promenad.hu

Mindketten durva, otromba, sok esetben mocskos és személyeskedő kommentjeikről, kommentárjaikról váltak hírhedtté Vásárhelyen. A kuratóriumot ellepték a polgármester feltétlen hívei.

A stílus maga az ember. Ha igaznak fogadjuk el a mondást, van miért aggódniuk a vásárhelyi fiataloknak és a vásárhelyi családoknak. Hiszen

olyan emberek kezébe tette le jövőjüket a polgármester, akik közéleti szerepvállalásuk, megnyilvánulásaik okán erkölcsi, morális értelemben finoman szólva is megkérdőjelezhetőek, ez által nem feltétlenül szolgáltak rá, hogy példaképként tekinthessen rájuk a felnövekvő nemzedék.

A babakötvényeket kezelő Vásárhelyi Fiatalokért Közalapítvány kuratóriumának korábban olyan nagy tekintélynek örvendő vezetői voltak, mint Bán Csaba nagytiszteletű úr, református lelkész (elnök) és Havasi Katalin gyermekorvos, a vásárhelyi kórház orvosigazgatója (alelnök). Márki-Zay Péter előterjesztésére, a hozzá kötődő közgyűlési többség szavazataival a két posztot november 14-e óta Krupiczer Ferenc (elnök), illetve Szabó Margit (alelnök) töltheti be. Feladatuk pedig a közalapítvány körüli „rendellenességek orvoslása és a jogszerű működés helyreállítása”, a működőképesség megteremtése.

Mindketten a polgármester feltétlen hívei, harcos támogatói, leginkább feltehetőleg ezzel szolgálták meg a pozíciót, ahogyan a kuratóriumot is a hozzá kötődő emberekkel töltötte fel a városvezető: Deák István Márki-Zay a választás után hirtelen megszűnt propagandarádiójának arca volt, és „bő” képviselőjelölti keretében is szerepelt, Taba Sándorné a polgármester egyik legaktívabb Fidesz-ellenes kommentelője, tüntetéseinek és fórumainak állandó, tüzes résztvevője. De ugyanígy a polgármester támogatójaként ismert Molnár Károly és Mucsi Imre is.

Akkor és most: Bán Csabától és Havasi Katalintól elérkeztünk Krupiczer Ferenc és Szabó Margit párosáig. A különbséget zongorázni lehet.

A vásárhelyi fiatalok, gyermek jövője fölött őrködő közalapítvány kuratóriumának vezetését Márki-Zay Péter egy olyan emberre bízta, aki az interneten, a közösségi médiában tavaly decemberben úgy buzdított a kormány elleni harcra, hogy kijelentette: „ismét aktuális lett” a „Fegyverbe, fegyverbe!” plakát. A város országgyűlési képviselőjéről megjegyezte, „Lázárt el kell takarítani az útból”, Bán Csaba református lelkipásztort pedig „hazug fráternek” minősítette. Hozzászólásában rendre így írt a másik politikai táborhoz tartozókról, vagyis a másként gondolkodókról: „nyavalyás fideszesek”, „fideszes seggnyalók”.

Best of Krupiczer; a teljesség igénye nélkül:

Forrás: promenad.hu

Ehhez az „eszmefuttatásához” pedig nem is fűznénk kommentárt, olyas fokú szellemi magasságokba röpül: „Büdös van. Rohadt szagok érzek. Olyan, mint mikor rohad a pállott száj, a tisztátalanul elhanyagolt test bőre. Némely sebektől kirohad a hús. Elrohad a földbe temetett hulla. Rohad a nedves helyen tartott csizma, a más bőrnemű test. Rohadnak a rossz fogak, a csontok stb. Annyira büdös, hogy felébredtem. Ekkor rájöttem, hogy semmi különös, csak a Fidesz rohad belülről. Ekkor megnyugodtam, hiszen rájöttem, hogy ez a világ rendje. Ilyen nyugodtan régen aludtam már.”

A Vásárhelyen Momóként emlegetett Szabó Margitnak pedig a becenevén kívül nincs köze a közismert, horrorisztikus netes rémfigurához, bár megnyilvánulásai, megszólalásai elég ijesztőek, akár Krupiczer stílustalanságaival is versenyre kelhetnek: a fideszes seggnyalókhoz és a kirohadó húshoz a nyugdíjas hölgy a rosszindulatú tályogot társította, amikor a kormánypártiakról, a fideszesekről beszélt.

Forrás: promenad.hu

A Márki-Zay gyakorlatilag valamennyi vásárhelyi tüntetésén és fórumán főszerepet vállaló asszony (aki még a 2018. április 21-i fővárosi kormányellenes demonstrációra is elkísérte a polgármestert) a 2018. május 29-i vásárhelyi közgyűlésen „felszólalási jegyesként” gúnyos és személyeskedő kiselőadásában például azt mondta: Lázár Jánost „a jelenleg regnáló kormány és hatalom mint egy rosszindulatú tályogot kivágta a saját testéből”.

A 2019. január 5-én tartott túlóratörvény elleni helyi tiltakozáson is Lázár-fóbiáról tett tanúbizonyságot: nyilván a megbékélés és az együttműködés jegyében azt mondta, „Lázár János országgyűlési képviselőként az égvilágon nem tett értünk semmit”. Hozzátette: „Most a hatalom úgy tologatja ide-oda, hol lepöcköli a Parnasszusról, mint egy légypiszkot, mert nem kell neki, hol pedig mint egy gazdájától messzire szaladt pincsikutyát a pórázánál fogva húzza vissza, és ad neki különböző hülye feladatokat”. Persze nem csak Lázárba törölte bele többször a lábát: a 2018. július 4-én a Szabadság Olvasókörben tartott lakossági fórumon szexualitás zaklatással gyanúsítgatta Fekete Ferenc fideszes képviselőt.

A jövőben tehát ők őrködnek a babakötvények és a vásárhelyi fiatalok jövője fölött. Lelkük rajta…

promenad.hu


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky