h i r d e t é s

Folyik nyomozás a Borkait érintő ügyekben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Folyik nyomozás a Borkait érintő ügyekben

2019. október 21. - 17:02

Nyomozás folyik a Borkai Zsolt fideszes győri polgármestert és üzlettársait érintő ügyekben, legalábbis ez derült ki az országgyűlésben Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárának válaszából. - írja az Index

Borkai Zsolt, győri polgármester - Forrás: nepszava.hu

Pintér Sándor belügyminisztert Varju László DK-s képviselő interpellálta, helyette adott választ Kontrát Károly. Interpellációjában Varju felsorolta mindazt, ami a Borkai-féle szexvideón túlmutat:

  • Audi-földek: A győri önkormányzattal már korábban szerződéses viszonyban álló Rákosfalvy Zoltán ügyvéd a győri Audi gyár szomszédságában fekvő 21 hektár szántót vásárolt magánszemélyektől. A területet ezután a Borkai vezette győri önkormányzat ipari területté minősítette át, Rákosfalvy pedig egy offshore cég mögé rejtőzve eladta a terjeszkedni kívánó Audinak. A tranzakció eredményeként legalább ötmilliárd forint nyereségre tett szert, ami így nem a város kasszájába folyt be.
  • Rákosfalvy az országban kiadható 11 kaszinó-koncesszió közül hármat: a győrit, a pécsit és a miskolcit szerezte meg. Varju szerint gyaníthatóan ehhez is igénybe kellett vennie Borkai kormányzati körökben élvezett befolyását.
  • Rákosfalvy egyik cége egyetlen forint bevételt sem termel, de a cég ügyvezetőjeként foglalkoztatja Borkai fiát havi egymillió forintért.
  • A 2017-ben Győrött megrendezett az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál étkeztetésre kiírt pályázatot a három cég konzorciumaként működő Diákolimpia 2017 Kft. nyerte meg, holott ajánlata, 896 millió forint csaknem négyszerese volt a másik pályázó érvénytelennek nyilvánított, 229 milliós ajánlatának. A konzorcium egyik tagja az ismert győri vendéglős, Szabó Ervin Pálffy 2003 nevű cége volt.
  • Szabó Ervin egy jól menő vendéglőt adott el Borkai lányának, amelyet minden jel szerint továbbra is ő üzemeltet, ám a haszon értelemszerűen Borkai Petráé.
  • A luxusjachton vendégeskedő örömlányok közül kettő vállalkozása 3 millió forintos  uniós támogatásban részesült.