h i r d e t é s


"Forró vizet a kopaszra” Magyar "népmese” felnőtteknek, vagy befejezetlen történet?

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam

"Forró vizet a kopaszra” Magyar "népmese” felnőtteknek, vagy befejezetlen történet?

2017. november 19. - 12:13

 

A fiatal demokrata verőlegények nagy segítséget nyújtottak a hatalom természetének leleplezéséhez. Kormányváltás után megérdemelnek egy örökbérletet, a bezárt felcsúti stadionba.

Forrás: 444.hu

Kopasz verőlegények 2016. február 23-án a Nemzeti Választási Iroda előtt meghúzták a vonalat a tisztességes konzervatív jobboldali polgárok és az erőszakot ünneplő, nácibarát, szélsőjobb között.

Tárgyalás!

A „független” herceghalmi polgármester Orbán Viktor felcsúti körének embere, gyakori házigazdája a településen lévő Abacus Hotelben tartott fideszes rendezvényeknek. Felesége baráti szívességből lett a Fidesz kampányarca.

Erdősi polgármester egykor öttusázó volt, hitvallásában elmondja:

„a főváros I. kerületének alpolgármestereként is azt tapasztaltam, hogy a kölcsönös bizalom és tisztelet szellemének megteremtése és fenntartása képes a legjobb emberi tulajdonságok és erők mozgósítására”.

A bizalom és tisztelet jegyében kapott a felesége kopasz verőlegényekből álló díszkíséretet a Fidesz alelnökétől.

Érthetetlen, hogy a még „szabadlábon lévő sajtó” miért áll meg a „torz lelkű garnitúránál”, miért nem megy tovább?

Miért nem teszi fel az ilyen esetben elengedhetetlen kérdéseket. Hogyan fordulhat elő, hogy a köztársaság egyik fontos intézményében erődemonstrációt tart egy magánhadsereg?

Hogyan fordulhat elő, hogy az órákon át tartó akció idején a rendőrség nem azonosítja, és nem ellenőrzi a magukat „dossziéval álcázó” verőlegényeket?

A köztársaság intézményét és a Parlament képviselőit ért súlyos incidens, bűncselekmény után, miért hallgat a köztársaság elnöke, parlamenti elnöke, miniszterelnöke? Hova bújt a belügyminiszter, a fővárosi rendőrkapitány?

Aki azt gondolja, hogy az érintetteknek erőszakkal kellett volna válaszolni az erőszakra, gondolják végig, hogy hova vezetne egy ilyen fellépés?

A hőn áhított terrorhelyzethez, amikor magasabb fokozatba kapcsolhat a Kubatov legénység. Az MSZP elszenvedte az inzultust, ami szégyene a kormánypártnak, és bizony egy kicsit az országnak is.

Megtörtént, mert megtörténhet.

Ettől a kormánytól, a Nemzeti Együttműködés Rendszerétôl ez várható, ha valamilyen kérdésben a népakarat kinyilvánítása a tét. A Fidesz semmitől sem fél jobban, mint az övétől eltérő akarat kinyilvánításától.

Verőlegények a „kopaszra nyírt” demokráciáért?

Minden képviseleti és akaratnyilvánítási formát halálos támadásnak tekintenek. Legyen bár szó ellenzéki pártokról, civil szervezetekről, szakszervezetektől vagy az állampolgárok akaratáról.

A narancspolitika lényege az övétől eltérő akarat elnyomása. Helytől, időtől, személytől és tárgytól függetlenül. Eszköztárában most már megtalálható a nyers erőszak mellett a politikai gengszterizmus nyílt formája is.

A valóság és a képzelet összemosásán fáradozó kormánymédia fogyasztóinak és az ellenzéki lapok trolljainak szögezzük le az alábbi tényeket.

Egy csapatnyi verőember hat órán keresztül megszállta a Választási Iroda előterét és a hatóságok nem igazoltatták, nem azonosították őket.

A kopaszok előbb érkeztek Nyakó Istvánnál és neki mögöttük kellett állni a bevett szokás szerint. Erdősi Lászlóné Nyakó után jelent meg és nem Erdősiné, hanem a kísérője érkeztette a beadványt.

Tényként kezelhető, hogy az Erdősi házaspár ősfideszes, korábban a belvárosban laktak, ahol egykor Orbán Viktor is. A nyugdíjas éveire, Herceghalomra költözött ex-öttusázó

Erdősit különleges kapcsolat fűzi a 15 km-re lévő felcsúti ex-focista Orbánhoz és emiatt választották meg a település polgármesterének. A Fidesz egyik főváros közeli bázisa a herceghalmi négycsillagos Abacus Hotel. Tény az is, hogy a rendőrség (és a titkosszolgálatok) érzékelték (mobiladatok, társadalmi kapcsolatok) a Választási Irodánál a verőemberek felvonulását, a helyszínen megjelent százados mégsem igazoltatta őket és hagyták a társaságot szabadon elvonulni. Amit magyarázhat, hogy a Fidesz alelnöke több szálon érintett a verőlegények foglalkoztatásában.

Tény továbbá, hogy Erdősiné és kísérője a helyszínen nem nyilatkozott a sajtónak (Habony-szabály), noha kezdeményezése a nyilvánosságért kiáltott (ha a szándéka valódi).

Az Erdősi házaspár a saját településén sem ismertette a kezdeményezését, sőt, az eset után a falu elöljárói elhatárolódtak a házaspártól.

Magyarázatot kíván, hogy a verőemberek miért titkolták, hogy mit kívántak beadni az Irodán?

Kubatov alelnök külföldre ment, de miért volt elérhetetlen?

Orbán Viktor reagált másnap az eseményre, dulakodásnak minősítette a botrányos jelenetet, amivel közvetve elismerte az akadályoztatás tényét.

A Fidesz egy cinikus közleményben reagált, de a párt részéről vezető politikus nem ítélte el az erőszakot. Annak ellenére, hogy a jobboldalon is széles körben felháborítónak tartották az esetet.

A választópolgárok arra számítottak, hogy a kopaszok erődemonstrációját az országos választási testületekben kozmetikázzák, gyengítik az esemény kapcsolatát a Fidesszel. Nem ez történt!

A körülmények azt erősítik, hogy közvetlenül Orbán Viktor hagyta jóvá az akciót. Márpedig ő nem hibázhat, mint tudjuk, akármekkora hazugsággal is kell beborítani a hozzá köthető eseményt. A valóság azonban gyakran felülírja a politikai machinációkat.

Az Orbán család és strómanjaik sok szállal kötődnek Herceghalomhoz, idő kérdése, hogy előkerüljenek újabb bizonyítékok.

Nagyon elfogult fideszesnek kell lenni, aki azt hiszi, hogy az akcióra a Gazda nem tette rá a pecsétet.

A forgatókönyvben szereplő szolnoki legények, a herceghalmi hölgy és a rendőri biztosítás személyi garanciái viszont másként el sem képzelhetők. Hiszen egy magas kockázatú provokatív lépés történt. A kivitelezésbe több hiba is becsúszott. Börtönviselt kopasz, Fradi-kapcsolat, egy osztálytárs, Pálffy Ilona zavara, árulkodó dosszié, miegymás.

Igazi „pancser” munka volt.

És egyhamar nem is lesz vége. Máskülönben az MSZP forgatókönyve faék egyszerűségű volt: 2010 elszenvedték az erőszakot, hagyták magukat leverni.

Úgy jártak, mint a polgárok közül sokan, azonos helyzetbe kerültek a kormány által megsértett, megalázott százezrekkel. Az ölükbe pottyant egy olyan sztori, amit nem lehet elfedni, elfelejtetni, lenullázni.

Címkék: 


h i r d e t é s

betöltés..

;