h i r d e t é s

Fóti gyermekotthon – Nem létező kormányhatározatban árulták el, hová viszik a gyerekeket

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fóti gyermekotthon – Nem létező kormányhatározatban árulták el, hová viszik a gyerekeket

2019. április 15. - 06:39

 

Ráadásul elfogadott szakmai terv sincs, így kérdés, hogy vajon mit titkosítottak tíz évre. - írja a nepszava.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Szél Bernadett hónapok óta próbálja megtudni, hogy mi lesz a fóti gyermekotthonnal, és a benne lakó gyerekekkel, gondozókkal. A független képviselő márciusban Kásler Miklós miniszterhez fordult, de az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csak annyit írt vissza, hogy a fóti gyermekotthon felszámolásának tervét 10 évre titkosították, mert döntéselőkészítő anyagnak számít.

A képviselő ezután a gyermekotthon közvetlen fenntartójához, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósághoz fordult, ami egyébként szintén az Emmi intézménye. A 444.hu szerint azt a választ kapta, hogy

A fóti Károlyi István Gyermekközpontban (a továbbiakban KIGYK) ellátott speciális,különleges ellátást igénylő gyermekek, illetve kísérő nélküli kiskorúak kitagolásáról a 2122/2017. Korm. határozattal módosított 2063/2016 Korm. határozat rendelkezik.

Azonban – mint arra a portál felhívja a figyelmet – 2063/2016-os számú kormányhatározat nem létezik. A 2122/2017-es viszont igen, ez azonban a CSOK nevű, lakásvásárláshoz adott állami támogatás előkészítéséről szól. Ugyan 2063/2017-es kormányhatározat létezik, és abban szó van gyerekekről is, de nem a fótiakról: a rendelet különböző civil szervezetek támogatását írja elő, például pénzügyi tudatosságot fejlesztő oktatási programokra, táborokra és családi napközikre adnak benne pénzt.  
A cikk szerint a május 31-én bezáró intézmény fenntartója azt is hozzátette, hogy

A KIGYK kitagolásának elfogadott szakmai terve nem áll az SZGYF rendelkezésére.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s