h i r d e t é s

Gruevszki attól félt, végeznek vele a börtönben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Gruevszki attól félt, végeznek vele a börtönben

2019. február 03. - 09:28

 

A volt macedón miniszterelnök most azt állítja: eredetileg le akarta ülni büntetését, noha idiótának tartja az ellene hozott ítéletet.

Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök - Fotó: MTI, EPA, Georgi Licovszki

Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök azért menekült el hazájából, mert olyan információ jutott a tudomására, hogy a börtönben meg akarják gyilkolni - ez derül ki abból a Szitel nevű macedón tévéadó interjújából. (A politikus, írja a hvg.hu, először nyilatkozott, mióta elhagyta Macedóniát.) Állítja, eredeti szándéka az volt, hogy letölti büntetését, annak ellenére, hogy "jogalap nélküli, idióta ítéletet" hoztak ellene. Csakhogy egy, a börtönben zajló dolgokat jól ismerő forrásától olyan fület kapott, hogy odabent ki akarják iktatni.

"Nem nevezhetem meg, hogy ki áll emögött a cselszövés mögött, mert egyelőre nem tudom bizonyítani, de ez után úgy döntöttem, hogy elhagyom Macedóniát" - fejtette ki Nikola Gruevszki.

Gruevszki 2006 és 2016 között volt miniszterelnök. Azért ítélték el, mert közpénzből páncélozott Mercedest vásároltatott magának 600 ezer euróért (mintegy 190 millió forint). Emellett még öt ügyben folyik ellene eljárás hazájában - korrupció és különböző visszaélések miatt. Szökése után nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. Tavaly novemberben kért és kapott menekültstátust Magyarországon. (nepszava.hu)


 

h i r d e t é s