h i r d e t é s

Gulyás Gergely lehetne az első, akit jól meg lehetne büntetni a kormány tervezett Btk-módosítása alapján

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Gulyás Gergely lehetne az első, akit jól meg lehetne büntetni a kormány tervezett Btk-módosítása alapján

2020. március 19. - 15:28

 

Fake news a javából, amit Gulyás Gergely a kormányinfón mondott! 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter - Forrás: 444.hu

"Azt is látjuk és tudjuk mondani, hogy valójában mi, akik itt a teremben jelen vagyunk, még ha a hölgyek kortalanok is, nyugodtan összevissza fertőzhetjük egymást, abból legfeljebb egy kellemetlen influenza tünetei következnek, ha valaki nem beteg egyébként" - közölte Gulyás Gergely a heti rendes kormányzati sajtótájékoztatón egybegyűlt újságírókkal.

"Három évig lenne börtönnel sújtható, aki aki közveszély színhelyén nagy nyilvánosság előtt a közveszéllyel kapcsolatban olyan valótlanságot, vagy valós tényt olyan módon elferdítve terjeszt, ami alkalmas lehet emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére." - ez pedig már idézet egy mai cikkünkből, amely a tervezett törvényi szigorításokról szól.

A 444 szerint Gulyás Gergely össze-vissza beszél. Vagy legalábbis fogalma sincs róla, hogy hogyan kell értelmezni statisztikai adatokat. Mert az ugyan igaz, hogy a 65 éven felüliek kiemelten veszélyeztetettek, sokkal nagyobb arányban okoz náluk súlyos tüneteket a betegség, mint a fiatalabbaknak. Ez azonban még véletlenül se jelenti azt, hogy a 65 éven aluliakra nem veszélyes a betegség.

Éppen ezért gondolom azt, hogy a miniszterelnökséget vezető miniszer "valós tényt olyan módon elferdítve terjeszt, ami alkalmas lehet emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére".

A 444 friss statisztikai adatokat is közöl, az Amerikai Járványügyi Központ szerdán publikált tanulmányára hivatkozva, amelyet vélhetően a miniszter nem olvasott.
Ebben az áll, hogy az Egyesült Államokban elsőként regisztrált 2449 fertőzöttnek a 31 százaléka volt 65 éven felüli, tehát 69 százalékuk ennél fiatalabb volt, 28 százalékuk a 20-44 éves korcsoportból került ki. A kórházi ápolásra szorulók 38 százaléka 20-54 éves, az ott intenzív gondozásra szoruló 121 betegnek csaknem a fele 65 éven aluli.


 

h i r d e t é s