h i r d e t é s

Hajóbaleset: hangulatkeltést emleget a rendőrség

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Hajóbaleset: hangulatkeltést emleget a rendőrség

2019. június 25. - 07:19

A hajóbalesettel összefüggő hangulatkeltő, a valóságnak nem megfelelő cikk jelent meg a "fullank.hu" oldalon a rendőrség szerint. - írja a napi.hu.

Forrás: MTI

 A tragédiával kapcsolatosan megjelent sajtóhírek nem minden esetben tartalmaznak tényszerű és hiteles tájékoztatást

- olvasható a police.hu oldalon.

A fullank.hu internetes oldalon 2019. június 24-én jelent meg írás a 2019. május 29-én bekövetkezett hajóbalesettel összefüggésben - írja honlapján a rendőrség. A cikk egy része arról értekezik, miszerint a Hajósoknak Szóló Hirdetmény 2018 augusztusi kiírása szerint a teljes budapesti szakaszon az a hajó, amelyik nem képes a hegymenetnek, azaz folyással szemben 6 kilométer/órával közlekedni, az nem mehet ki a folyóra.

A cikk állítása szerint a Hableány erre nem volt képes, a balesetet megelőzően a sebessége 3,87 kilométer/óra volt, így a hajó ott sem lehetett volna. A cikk írója ebből azt a következtetést vonta le, hogy felvetődik a Hableány üzemeltetőjének a felelőssége is.

Ezzel szemben a nyomozás során beszerzett bizonyítékok szerint a Hableány a balesetet megelőzően a Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszon 6 kilométer/órát meghaladó sebességgel haladt

- szögezi le a rendőrség. A cikkben megjelent állítás, miszerint a Hableány az előírt sebességre nem volt képes, nem felel meg a valóságnak, az abból levont következtetés téves és hangulatkeltő.

napi.hu