h i r d e t é s

Hallottál már az ínyplasztikáról?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Hallottál már az ínyplasztikáról?

2022. október 04. - 10:38

Te hallottál már a fogászati ínyplasztikáról? A legtöbb esetben ez jóval több mint egy esztétikai beavatkozás, ugyanis sok esetben komoly fogínybetegségek megelőzésekor és a kezelésükben használják. Ráadásul sokkal gyakoribb módszerről van szó, mint a hagyományos értelembe vett plasztikai beavatkozás. Olvasd el cikkünket, ha Te is kíváncsi vagy erre a módszerre, hiszen könnyen meglehet, hogy neked is szükséged van rá!

Mikor van rá szükség?

A fogászaton belül három területen használják az ínyplasztikát, az úgynevezett ínymosoly ellen,vagy fogíny visszahúzódás kezelésére vagy a fogíny egészségének helyreállítására.

Ínymosolyról akkor beszélünk, amikor az ínyünk túlságosan ráhúzódik a fogra, így amikor mosolygunk, főleg a felső fogsornál az íny nagyobb része látszik ki, mint normális esetben. Ilyen esetekben helyi érzéstelenítésben, lézer segítségével, ívelté formázzák az ínyt. A lézernek köszönhetően kevésbé vérzik a terület és sokkal gyorsabban gyógyul.

A fogíny visszahúzódásakor szabaddá válik a fog gyökerének felszíne és nagyon érzékeny lehet. Szerencsére ezt a problémát is gyorsan és fájdalommentesen lehet kezelni ínyplasztikai úton. A szájsebész legtöbb esetbe saját szövettel fedi be a szabaddá vált területet. Egyes, előrehaladottabb esetekben a csont is felszívódik és a fog tartószerkezete meggyengül, ami miatt a fogak kórosan mogzathatóvá válnak. Ebben az esetben csontpótlás is történik az ínyplasztika során.

A fogíny a szánk fontos része, a fogak és a csontozat védelmét szolgálja a mechanikus behatásokkal szemben, illetve a kórokozók ellen. Egészségének megőrzése kiemelten fontos. Ezért az olyan problémák kezelése, mint a duzzanat, vagy az ínyvérzés sürgős kezelésre szorulnak. Ilyenkor mindenképp meg kell szüntetni a kiváltó okot, de sokszor csak az ínyplasztikai lézer segítségével lehet helyreállítani a kialakult helyzetet.

Az előnyök, ami miatt megéri ezt a szolgáltatást választani

Azon kívül, hogy fenti problémákra legtöbb esetben, kizárólag a lézeres ínyplasztika jelent megoldást, számos egyéb előnye miatt is közkedvelt választás fogászati kezelések során.

Az összes eljárást helyi érzéstelenítés mellett végzik, így teljesen fájdalommentes. Rövid beavatkozási időt tesz lehetővé, így nagyon gyors megoldásnak számít.

Heg nélkül gyógyul a seb, ráadásul sokkal rövidebb idő alatt, mint egyéb korrekciók során. Ráadásul a lézersterilizáló, gyulladáscsökkentő és szövetregeneráló hatása elősegíti a gyógyulást.

Magasfokú műtéti pontosságot eredményez, ugyanis a vágás melletti szövetek egyáltalán nem roncsolódnak.

Szerintünk tehát mindenképpen érdemes tájékozódni, hogy fogorvosunk rendelőjében elérhető-e ez a típusú dióda lézeres ínyplasztikai megoldás, ugyanis előnyeit vétek lenne kihagyni egy-egy kezelés során.


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky