h i r d e t é s

Harrach szerint javul a helyzetünk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Harrach szerint javul a helyzetünk

2018. január 12. - 07:33

 

Mi meg abba gebedünk bele. Nehéz gúny és irónia nélkül végighallgatni egy, csak a kormány lélegeztetőgépén vegetáló párt frakcióvezetőjének szavait egy olyan ügyben, aminek felmérése is messze meghaladja képességét.

Fotó: MTVA

Hogy Harrach milyen adatok alapján állítja azt, hogy bármiben is javulna a társadalmi rétegek helyzete, nem teljesen világos. Aligha hisszük ugyanis, hogy első kézi információi lennének a magyar helyzetről. Miért is lennének, korára való tekintettel megengedhet magának egy kis luxust. És ő szemérmetlenül meg is teszi. Fizetés mellé nyugdíj? Talált pénz.

Állítását egy bizonyos nemzetközi felmérésre alapozta. Ebből a statisztikából pedig az derül ki, hogy a szegénység kockázata csökkent, és hogy magyarok optimistábbak mint a magyarok.

Mi ezt a süketeléssel feltűnő hasonlóságot mutató nyilatkozatot leginkább úgy tudjuk lefordítani, hogy  a nép végre felfogta, ennél már igen komplikált módon süllyedhet a kormány vezetésével a nép mélyebbre. Korai ez az öröm, kormányunkat a pusztító kreativitás segíti (értsd ez még nem a szakadék alja, még félúton se járunk).

„A frakcióvezető kifejtette, hogy a minimálbér emelésével a legrászorultabb társadalmi rétegeken kívántak segíteni. Ennek összege idén már 138 ezer forint, a garantált bérminimumé pedig 180 ezer 500 forint. A mai Magyar Időkre rímelve kiemelte, hogy egyre kevesebben dolgoznak minimálbérért, számos vállalatnál erőteljes béremelés valósult meg, s 2016-ban a nettó jövedelem 4,2 százalékkal nőtt.” /24.hu/

Ami tök jó lenne, de miért az egykulcsos adó? Ami az egész lényegét öli meg. És ha a minimálbér valóban olyan jó, mi szükség még a megalázó és amatőr átverésnek bizonyult közmunkaprogramra?

„A szegénységből való kilábalás egyik legfontosabb eszközeként a foglalkoztatás bővítését jelölte meg: azaz lényegében a közmunka-programot, mint az a következőből kiderül:

2017 szeptembere és novembere között 3,8 százalékos volt a munkanélküliségi ráta, ez 178 ezer embert jelent. Nem is olyan rég ez a szám még több százezer volt”

Tehát lényegében a rendszertelen munkák (közmunka!), a töredék- vagy elmaradó fizetések, a használhatatlan munkatörvénykönyv, mind a társadalmi rétegek helyzetének javulását szolgálják, olyannyira, hogy a fél ország a mélyszegénységi küszöb alatt van.

Magyarán a statisztika eredménye teljességgel hitelesíti Harrach szerint azt az arcátlanságot, amivel szemen köpi szavazóit.


 

h i r d e t é s