h i r d e t é s


Havi 2,4 millióért menekül a kényelmetlen kérdések elől az MVM kommunikációs igazgatója

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Havi 2,4 millióért menekül a kényelmetlen kérdések elől az MVM kommunikációs igazgatója

2017. október 12. - 12:40

 

A Magyar Villamos Művek (MVM) kommunikációs igazgatóját az N1 televízió szerette volna megszólaltatni azzal az 508 millió forinttal kapcsolatban, amelyet az Orbán-kormány kedvenc civil szervezete, a békemenetekről ismert Civil Összefogás Fórum kapott a a monopolhelyzetben lévő állami energiacégtől. - írja a 168ora.hu.

Forrás: 168ora.hu

Amikor a riporter odaállt elé a kérdéssel, Bentzik Réka egyszerűen fogta magát, hátat fordított a stábnak, és elsétált.

Szűkszavúsága már csak azért sem érthető, mert júniusban ő volt az, aki a korábbi kormányzati tagadás ellenére feketén-fehéren elárulta, hogy az összeget csak a Nemzeti Kommunikációs Hivatal jóváhagyásával utalhatták át. 

Bár azt, hogy a CÖF 508 milliója közpénz lenne, a civil szervezet és az MVM a botrány kitörése óta is következetesen tagadja, október elején a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) úgy döntött, hogy a cégnek két héten belül nyilvánosságra kell hoznia, mire adta a pénzt.

Péterfalvi Attila NAIH-elnök szerint igenis közpénzről van szó, az MVM pedig törvényt sértett, amikor nem adta ki a támogatásról szóló információkat.

Az 508 millió egyébként több, mint amekkora állami támogatásban a két vezető ellenzéki párt, az MSZP (476 millió), illetve a Jobbik (427 millió) részesült tavaly.

Ami Bentzik Rékát illeti, ő kommunikációs igazgatóként az MVM-nél havi 2,4 millió forintot keres, és húszszázalékos teljesítményösztönzőt is kap.

168ora.huh i r d e t é s

betöltés..

;