h i r d e t é s

Hazánk egy lépésre van a diktatúrától!

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam
a- a+

Hazánk egy lépésre van a diktatúrától!

2020. március 25. - 18:30

Az alternatív parlament felállítása halaszthatatlan

A kormányzó párt, a Fidesz oly teljességgel behatolt az államigazgatásba, hogy Magyarország ismét egypártrendszernek mondható. Az állami adminisztráció Orbán cimboráinak és családtagjainak jár a kedvében kormányzati szerződésekkel. Önkényeskedő adóvizsgálatokkal büntetik a független média tulajdonosait, a nem kormányzati szervezeteket, illetve az ellenzék támogatóit. A Fidesz választási propagandájára fordítanak állami forrásokat. A helyi terv engedélyt is megtagadják olyan építésztől, aki Fidesz-ellenes nézeteiről ismert. A Fidesz már valójában lebontotta az igazságszolgáltatás függetlenségét. Úgy változtatta meg a választási törvényt, hogy a Fidesz 2014-ben a szavazatok 44 százalékával jutott hozzá a parlamenti helyek 66 százalékához. Négy évvel korábban még a voksok 53 százalékára volt szükség az alkotmánymódosításhoz is elégséges többség megszerzéséhez. Gyakorlatilag kormánypárti kartellbe tömörítették a média nagy részét, amelyet már egyébként is az Orbán-rezsimhez szorosan kötődő tulajdonosok uraltak. Idén Magyarország az eddig soha nem tapasztalt helyre süllyedt a sajtószabadság világranglistáján.

A nem kormányzati szervezetekről szóló új törvény lényegében kiszorította Soros György Nyílt Társadalom Alapítványát. A zsidó filantróp ellen az Orbán-rezsim olyan propaganda képzetalkotással szítja a gyűlöletet, ami az európai történelem legrosszabb periódusait idézi. A Soros által alapított Közép-európai Egyetemet rákényszerítették arra, hogy lényegi, diplomát adó tevékenységét költöztesse Bécsbe. A kormány most vonja saját irányítása alá a Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézeteit és tulajdonát.

A rendeleti úton történő kormányzás a demokrácia látszata

Mindezt úgy valósítják meg, hogy fenntartják az európai normáknak megfelelő liberális demokrácia külső látszatát. Egy egész csapatra való, angolul beszélő fideszes szóvivő áll rendelkezésre – kezdve magával Orbánnal – ahhoz, hogy elítélje az ilyen bírálatokat. Arra hivatkoznak, hogy még mindig van független média, hogy az ellenzéki pártok nyolcat megszereztek az országnak járó 21 európai parlamenti képviselői hely közül. Hogy akad olyan amerikai felsőoktatási intézmény, amely elboldogul a törvényekkel. Mindez látszólag okos szöveg, de – mint azt a régi közép-európai zsidó mondás tartja – a féligazság az teljes hazugság.

Már 1988-ban is létezett az alternatív parlament intézménye

Tíz év óta tanúi lehettünk az orbáni pávatáncnak is, amit a kormányfő az uniónak lejtett, és a legnagyobb botránynak nevezhetjük azt, hogy az illiberális ellenőrzés kiterjesztéséhez EU-forrásokat használtak fel. Szégyennek tartják még az Európai Parlamentben ülők is azt, hogy a fideszes európai parlamenti képviselők továbbra is az Európai Néppárt frakciójához tartoznak. Orbán romboló tevékenysége azonban nem visszafordíthatatlan. Elvégre az 1989-ben véget ért poszt-totalitárius rezsim is visszafordítható volt, és ez a mostani pre-fasiszta rendszer sokkal sérülékenyebb. Az tavaly ősszel tartott önkormányzati választásokon az ellenzéki erők valóban hatékony koalíciója visszanyerte Budapestet – de most, a felhatalmazási törvény kétharmados megszavazása után mindent elveszíthetünk. Magyarország, az Orbán-kormány, már csak egy lépésre van a korlátlan diktatúrától. Polgári engedetlenséggel, sztrájkok szervezésével, az ellenzéki pártok hatékonyabb összefogásával megállítható Orbán Viktor. Ennek egy másik elengedhetetlen feltétele az alternatív parlament felállítása!

Az ellenzéki politikusok és a közvélemény szerint semmit nem lehet megtudni Orbán Viktor nyugat-európai, az ázsiai és az erdélyi beszédeiből arról, hogy mik az ország valós problémái, hogy miért megy tönkre az egészségügy és az oktatás, hogy miért Magyarországon az egyik legalacsonyabb a fizetés az unióban. – Magyarország miniszterelnöke nem mond igazat Brüsszelben és nem mond igazat a saját szavazóinak is Budapesten sem.

Ehelyett az ellenzéki politikusok és a társadalmi kérdésekkel foglalkozó politikusok szerint Orbán Viktor összeesküvés-elméletekkel látja el hallgatóságát az Európai Unióval kapcsolatban, és olyan szövetségesekről beszél, amelyek az Unióval ellentétesek, így felmerülhet, hogy mégis ki akarja vezetni az országot az európai közösségből. – Nem túlzás azt állítani, hogy a jelenlegi magyar miniszterelnök Moszkva ügynöke, akivel már a NATO nem osztja meg a bizalmas anyagokat.

Orbán Viktor szerint sem erős ország az, amelyik nem a saját pénzéből él, ehhez képest az Orbán-kormány az utóbbi nyolc esztendőben egy buszmegállót sem épített az Európai Unió pénze nélkül. Az összehívásra kerülő Alternatív Parlamentnek az Európai Unióhoz kellene fordulni azzal, hogy az Orbán-kormánynak átutalt pénz sorsát kísérjék nagyobb figyelemmel.

Az országnak 2020-ban, majd ezt követően két választási lehetősége lesz: Orbán Viktor vagy az Európai Unió. A magyarországi demokraták hisznek egy olyan Európai Egyesült Államokban, amelyben Magyarország egyenrangú partnerként tud majdan részt venni.

 

Kollár Erzsébet
a rendszerváltók lelkiismerete


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s