h i r d e t é s

Hétfőtől valamennyi fekvőbeteg-ellátás újraindul kecskeméti megyei kórházban

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Hétfőtől valamennyi fekvőbeteg-ellátás újraindul kecskeméti megyei kórházban

2020. május 22. - 13:58

 

Lakossági tájékoztatót adott ki az egészségügyi ellátások további bővítéséről Facebook oldalán a Bács-Kiskun Megyei Kórház.

Íme, a 2020. május 25. (hétfőtől) életbe lépő változások:

A járványügyi helyzet javulásával lehetővé vált az egészségügyi ellátások további bővítése a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban, Kecskeméten is.

A következő változások történnek 2020. május 25-től (hétfőtől)  Kecskeméten a kórházi betegellátásban:

- a kecskeméti megyei kórházban is szinte valamennyi fekvőbeteg-ellátás újraindul.

- fokozatosan újraindulnak a fekvőbeteg-szakellátásban az elektív, tervezett beavatkozások. Mindezek természetesen a megfelelő koronavírus elleni készenlét és védekezés mellett, hiszen a járványügyi készültséget továbbra is fenn kell tartani.

- A kúraszerű ellátások, és egynapos beavatkozások, illetve egynapos sebészeti ellátás is fokozatosan újraindul.

FONTOS: minden egynapos sebészeti ellátás előtt, a betegfelvételkor, helyben (6000 Kecskemét, Balaton utcai telehely) a beavatkozás napján pre-triage, azaz általános előszűrés történik!

A koronavírus átvitel szempontjából magas kockázattal járó elektív műtétek és beavatkozások elvégzéséhez szintén egy negatív PCR teszt szükséges.

Amit a PCR tesztről tudnia kell: 

- A vizsgálatra a szakorvos ad beutalót és időpontot.

- A tesztet a műtét/beavatkozás előtt maximum 4 nappal el kell végezni.

- A PCR mintavétel helye a Rendelőintézet (6000 Kecskemét, Csabay Géza körút 21.) 1. emeletén erre kialakított rendelő.

- A PCR teszt: koronavírus kimutatására alkalmas vizsgálat, garat és orr-nyálkahártya mintavétellel) Lehetőség szerint a mintavétel előtt ne egyen-igyon, ne mosson fogat! Kérjük, hogy az erre a célra fenntartott sorban várakozzon!

Területen kívüli beteget, elektív beavatkozásra csak 48 órán belüli negatív PCR eredménnyel fogad a kórház. Kérik ennek birtokában jelentkezzen betegfelvételre!

Minden egyéb, koronavírus fertőzés szempontjából nem magas kockázatú elektív műtét vagy beavatkozás, egynapos beavatkozás, illetve osztályos akut fekvőbeteg felvétel előtt a betegfelvételkor pre-triage, azaz általános előszűrés, illetve koronavírus gyorsteszt elvégzése kötelező.

Amit a gyorstesztről tudnia kell: 

A gyorsteszt során vérvétel történik, a mintavétel helye a Rendelőintézet 3. emeletén található vérvételi hely. A vizsgálatra a szakorvos ad beutalót és időpontot. A tesztet a műtét/beavatkozás előtt maximum 4 nappal el kell végezni.

A KORONAVÍRUS-GYANÚS BETEGEK:

2020.05.25-től a koronavírus gyanús betegek ellátását a Sürgősségi Betegellátó Osztály végzi az erre a célra elkülönített Bőrgondozó Intézetben. Itt vizsgálják meg a koronavírus gyanús gyermeket és a gyanús traumás sérülteket is.

A kórházi ellátást igénylő koronavírus teszt pozitív eseteket Kiskunhalasra szállítják.

A koronavírus gyanús elektív műtéteket, illetve szüléseket továbbra is Kecskeméten látják el.

2020. május 25-től a megfelelő zárófertőtlenítést követően, megkezdődik fekvőbeteg osztályaink eredeti helyre történő visszaköltözése.

Bőrgondozó Intézet eddigi bőrgyógyászati rendelései a továbbiakban a Rendelőintézet erre kijelölt helyiségeiben lesznek.

A laboratóriumi vizsgálatokra, vérvételre a betegeket 15 percenként tudják beengedni, ezért továbbra is javasoljuk az egyéb, külső vérvételi helyek igénybevételét!

A fül-orr-gégészeti osztály átmenetileg a Hotel épület 4.emeletén marad.

Felhívják a figyelmet, hogy az intézményben a fekvőbeteg osztályokon a látogatási tilalom továbbra is érvényes!

A Rendelőintézetben a vizsgálatokra továbbra is KIZÁRÓLAG TELEFONON ELŐRE EGYEZTETETT IDŐPONTBAN, és amennyiben a szakrendeléshez szükséges, BEUTALÓVAL lehet csak megjelenni!

szakrendeléseken maximum 4 beteget vizsgálhatnak óránként, ezért fontos, hogy csak a megadott időben érkezzenek a vizsgálatra, a várókban töltött idő és az ott várakozók számának minimalizálása érdekében.

Az intézmény területén kizárólag VÉDŐMASZKBAN LEHET TARTÓZKODNI! Kérik, amennyiben lehetséges, maszkban érkezzen!

A vizsgálatra lehetőség szerint egyedül érkezzen, a váróban pedig a 1,5 méteres távolságot egymás egészségének védelme érdekében feltétlenül tartsa be!

Az épületbe való belépéskor a bejáratoknál továbbra is pre-triage, azaz előszűrés történik, lázméréssel és kérdőíves dokumentációval, ezért a bejáratoknál várakozásra kell számítani.

 

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kórház Facebook oldala


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s