h i r d e t é s

Hiába erőlteti a kormány, csökkent a szakképzésre járó tanulók száma

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Hiába erőlteti a kormány, csökkent a szakképzésre járó tanulók száma

2020. január 14. - 08:43

 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint nemhogy nőtt volna, hanem egyenesen csökkent az idei tanévben a szakgimnáziumokba, szakközépiskolákba járó tanulók száma. Gimnáziumokba ezzel szemben jóval többen jelentkeztek, mint a korábbi évben. 

Illusztráció: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Ezzel alaposan rácáfolnak Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének, és Palkovics László Innovációs és Technológiai miniszternek szavaira, akik szerint a "szakképzésé a jövő". 

A Demokratikus Koalíció már korábban is figyelmeztetett: a szakképzés erőszakos, felülről irányított, kényszeres átalakítása semmiképp sem jelent megoldást.

Hiába erőlteti Parragh László, vagy Palkovics László, hogy a szakképzésé a jövő, ha egyszer módszeresen és szisztematikusan teszik tönkre a szakképző iskolákat.

Az pedig semmiképp sem jelentheti Magyarország jövőjét, ha a Fidesz-kormány hozzá nem értése miatt mi leszünk az európai rangsorban leghátul kullogó összeszerelő ország. A jövő a tudás, a fejlődés, a technika és az innováció, amit nem a vaskalapos fideszes hangadók tartanak kézben.

Arató Gergely, 

Frakcióvezető-helyettes

DK


 

h i r d e t é s