h i r d e t é s

Hiesz György megszólalt a soron kívüli koronavírus-oltásról

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hiesz György megszólalt a soron kívüli koronavírus-oltásról

2021. január 28. - 07:42

 

Arról is beszélt, hogy rajta kívül még számos, nem az egészségügyiben dolgozó kapott vakcinát Gyöngyösön.

Hiesz György gyöngyösi polgármester - Forrás: MTI/Vajda János

Ha azt a másik 39 embert is név szerint megszólítja a sajtó, aki vele együtt koronavírus-oltást kapott, akkor válaszol arra a kérdésre, hogy valóban kapott-e oltást a felesége is vele együtt – mondta a hvg.hu-nak Hiesz György gyöngyösi polgármester. A baloldali pártok támogatásával megválasztott városvezetőről a hét elején derült ki, hogy még január elején megkapta a koronavírus elleni védőoltást, akkor, amikor arra még csak az egészségügyi dolgozók voltak jogosultak.

Hiesz elmondása szerint január elején egy orvos ismerőse szólt neki arról, hogy van maradék oltás a Bugát Pál Kórházban, és van lehetősége beadatni. Ekkor felhívta a háziorvosát, hogy mit tegyen, aki azt mondta, használja ki a lehetőséget. A polgármester szerint nem ő volt az egyetlen, aki nem egészségügyi dolgozóként jutott hozzá a vakcinához Gyöngyösön. A vele együtt oltakozó csoportban volt orvos is, de "jobb- és baloldali személyiségek, sajtóban dolgozó vállalkozó, kulturális területen vezető tisztviselő is. Az ő nevüket mégsem firtatták" – mondta a polgármester, aki számára rejtély, hogy miért pont az ő, háziorvosa, illetve az orvos feleségének a neve vált ismertté az ügyben.

"Ha tudtam volna, hogy tilos, visszautasítottam volna. Nem mentegetni akarom magamat, de világosan kellene látni, hogy nincs leszabályozva ez a rész" – mondta még a polgármester. (Infostart)

Mint az oviban...

Én is feliratkoztam az oltást kérők listájára, még sem hívott fel ezidáig egyetlen egészségügyis sem, hogy van "maradék, lehet menni". Az pedig, hogy mások is megkapták, ezek szerint azt jelenti, hogy amit "nekik lehet", azt nekem is? Azzal védekezni, "Ha tudtam volna, visszautasítottam volna..." hát kérem, szinte minden bírósági tárgyalás úgy kezdődik, hogy "a jogszbály/törvény/rendelkezés nem ismerete nem menti fel az embert tette követkeményei alól". Legyen boldog a polgásmeter úr és a másik 39 ember az időelőtti oltással én meg várom tovább a sorom... (Harvay Péter)


 

Kommentek

h i r d e t é s