h i r d e t é s

"Hisztihadjárat" - megszólalt az egri vízilabdaklub a koronavírus miatt bezárt uszodáról

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Hisztihadjárat" - megszólalt az egri vízilabdaklub a koronavírus miatt bezárt uszodáról

2020. február 26. - 19:40

 

Elővigyázatosságból bezárták az egri uszodát. A polgármester nem akar kockáztatni, mivel az Olaszországban járt vízilabda-csapatuk kedden az uszodában edzett. Most az egész épületet fertőtlenítik. A csapat elnöke szerint igazolásuk van róla, hogy a sportolók nem fertőznek.

Forrás: atv.hu

Technikai okok miatt zárva - ez a tábla látható az egri uszoda bejárati ajtaján, ugyanis a polgármester elővigyázatosságból bezárazta az uszodát. Mindezt azzal magyarázta Mirkóczki Ádám, hogy a helyi vizilabda csapat a koronavírus fertőzés miatt karantén alá vont Észak-Olaszországi városban, Bresciában játszott LEN Kupa mérkőzést, majd utána az uszodában edzettek.

A polgármester szerint ez kockázatot jelent, mivel az ÁNTSZ kérdőívének kitöltése alapján nem lehet kimondani, hogy valaki fertőzött e vagy nem.

Magamra vállalva minden felelősséget, azt a döntést hoztam, hogy a Bicskei Aladár uszodát határozatlan időre zárják be, hiszen tegnap este az Eger férfi vízilabdacsapata edzést tartott, őket azonban nem követte senki, tehát annak talán nincs meg a veszélye hogy a vízilabdások után bárki elkaphatta volna a lehetséges vírust

- mondta Mirkóczki.

A vízilabdacsapat elnöke szerint viszont csupán hiszti hadjáratról van szó.

A kialakult helyzet sajnos borzasztó, egy egész elképesztő hisztihadjáratnak vagyunk a célkeresztjében, mindenki próbál belőle politikai vagy bármilyen tőkét kovácsolni anélkül, hogy bármi fogalmuk is lenne a helyzetről, jelenleg mindenki jobban ért a járványügyhöz mint maga a járványügy. Szerintem mi vagyunk az országban az egyetlen csapat, akinek van papírja arról a nemzeti népegészségügyi központ országos tisztifőorvosi szolgálatától, hogy nem jelent nagyobb kockázatot a koronavírus szempontjából, mit a Bükkszentkereszti remete

- nyilatkozta az ATV híradójának Szécsi Zoltán.

Kásler Miklós szerint azért nem kerültek karanténba a sportolók, mert nem voltak olyan közel a lezárt területhez, ráadásul saját busszal mentek és csak a verseny helyszínén mozogtak. A vízilabda csapat közleményben tudatta: Mivel a játékosok az országos tisztifőorvos szerint sem jelentenek fertőzési kockázatot, ezért a csapat elutazik Budapestre és lejátssza a szerdai bajnoki mérkőzését a Honvéd ellen.

atv.hu


 

h i r d e t é s