h i r d e t é s


Hogyan kell visszaélni a magyar közösségek érzelmi állapotával és tájékozatlanságra alapozott bizalmával?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hogyan kell visszaélni a magyar közösségek érzelmi állapotával és tájékozatlanságra alapozott bizalmával?

2017. szeptember 30. - 12:17

 

Erre az infantilis és műveletlen orszgra nacionalista propagandát zúdítani, nem csak hiba, hanem beláthatatlan következményekkel járó bűn. Pszichiátriai bajok ezek.

Hitler és a magyarok jóhiszemű érzelmessége!

Ideje volna már egyszer a komoly tanítást, tájékoztatást elkezdeni.. Higgadt, nyugodt mérlegeléssel és minden szenvedélytől, előítélettől mentesen felvázolni a világ fontos tényezőit, a reális lehetőségeinket, esetleg a sors véletlen eshetőségeit is. Politikai becsapások és szervezett lázítások helyett egyszer már tiszta, tisztességes képet kellene adni ennek a közösségnek a világ helyzetéről és sorsa kilátásairól. Nevelni a csüggedés és a kétségbeesés ellen, lemetszeni a kancsalul egekbe néző ábrándozásait. Előbb realistává kell tenni a közösségeinket a valós tények birodalmában, hogy realista célokat tűzhessen ki ebben a torz „nemzeti eszmények” hazug világában.

Sehol annyi hivatkozás nem történik nagyvilági példákra, veszélyekre, ambíciókra, mint nálunk. Ugyanakkor talán sehol még nem ismerték a tömegek és politikusaik sem a kor szellemét, sehol olyan elhamarkodott és elkésett következtetéseket nem vonta le belőle, mint éppen itthon! Itthon? Otthon?

Nem tudják, hogy mit jelent egy ország életében, különösképpen Magyarországon a pénz vagy a hitel, de máról holnapra kiüldözne, vagy lámpavasra akasztana sok embert, még a gazdasági és pénzügyi összeomlás árán is!

Még Hitler is elismerte, hogy a faj és vér nem minden a nemzet életében! De annak idején, visszaélve vagy élve a magyar lelkület érzelmi alkatával és elbutított tájékozatlanságával, ennek a néprajzi adottságnak ismeretével, a magyarországi álmodozás szokásos tájékozatlanságával, Göbbels tanácsára, éppen a faj és vér elméletét ültette át Magyarországra. (Hitler ezt a beszédet, hogy nem minden a faj és vér, 1937 május elsejei tömeggyűlésen mondta. - a szerk.)h i r d e t é s

betöltés..

;