fbpx Huszonnégy nap alatt 680 helyi buszjárat maradt ki Győrben | CIVILHETES

h i r d e t é s

Huszonnégy nap alatt 680 helyi buszjárat maradt ki Győrben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Huszonnégy nap alatt 680 helyi buszjárat maradt ki Győrben

2019. október 29. - 07:17

 

A szeptemberi iskolakezdet óta városszerte több száz buszjárat esett ki a győri tömegközlekedésből. 

A kép illusztráció! - Forrás: Boldogulj Győrben - Blog.hu

Attól különösen kritikus a helyzet, hogy szinte kivétel nélkül a reggeli és délutáni csúcsidőben nem érkeztek, érkeznek a buszok az utasokért, mivel értelemszerűen ilyenkor van szükség egyszerre a legtöbb buszra és buszvezetőre. - írja a Kisalföld

A Volánbusz adatai szerint (ide olvasztották az ÉNYKK-t is ősztől – a szerk.) a tanév kezdetétől szeptember 24-ig 680 buszra vártunk hiába. Ez az összes járatnak (27 981) a 2,43 százaléka.

Az ingyenesen igénybe vehető CITY busz „esett ki” a legtöbbször a menetrendből, 123 alkalommal. Ha a többi vonalcsoportot nézzük, akkor a 9-es, a 19-es és a 29-es buszok okoztak leginkább fejfájást az utasoknak. A három járat összesen 108 alkalommal maradt ki 24 nap alatt. A 22-es, a 22A, a 22B és 22Y járatok 94, a 14-es és 14B járatok 88, a 11-es és 11Y járatok 74 alkalommal „véreztek el”. Győrben 13 vonalcsoporton közlekednek a buszok.

A Volánbusz feladat-ellátási nehézségekkel indokolja a kis követési idővel közlekedő győri buszjáratok kiesését. Városszerte ismert tény, hogy égető a buszvezetők hiánya. Annak ellenére alig akad utánpótlás, hogy az ÉNYKK éveken át reklámozta a buszok hátsó ablakán, hogy „ösztöndíjjal” támogatja a sofőrképzésben részt vevőket. Ezek a képzések most is nyitottak. A másik fajsúlyos gond, hogy a győri autóbuszpark 2010-ben fiatalodott utoljára.

A Volánbusz tájékoztatása szerint a társaság mindent megtesz azért, hogy helyreállítsa a buszközlekedés menetrend szerinti működését. Az utasokat nyilván az érdekli, hogy mikor? Konkrét időpontot a társaság egyelőre nem tudott meghatározni. Remélhetőleg mielőbb. Mínuszokban nehezebb lesz munkahelyre, iskolába sétálni, mint az októberi indiánnyárban.


 

Kommentek

h i r d e t é s