h i r d e t é s

Hűvös időre készülhetünk, elszórtan záporokkal és élénk szélre

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Hűvös időre készülhetünk, elszórtan záporokkal és élénk szélre

2022. április 18. - 05:48

Aki már korán locsolkodni indul, annak érdemes rétegesen öltözködni, ugyanis gyenge fagyra nagyobb területen lehet számítani. Emellett pedig sok gomolyfelhő képződik, amelyekből elszórtan alakulnak ki záporok, hódarazáporok, a hegyekben hózáporok.

CIVILHETES olvasói fotó

Egyre több gomolyfelhő képződik, amelyek időszakosan össze is állhatnak, és akár hosszabb időre is eltakarhatják a napot. Elszórtan fordulhat elő záporeső, hódarazápor, a hegyekben hózápor is. Egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. Az északi, északkeleti szél többfelé lesz élénk, a Nyugat-Dunántúlon és intenzív záporok környezetében erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között várható.

Kedden sokfelé lesz erősen felhős az ég, csak kevés helyen számíthatunk hosszabb napos időszakokra. Elszórt záporok, néhol hózáporok is kialakulhatnak. A szél csak helyenként élénkülhet meg. Hajnalra ismét többfelé csökkenhet fagypont alá a hőmérséklet, majd délután 7-13 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Hétfőn sem lesz időjárási front a térségünkben, de a hűvös idő miatt a hidegfrontra érzékenyek körében görcsös panaszok, kopásos eredetű ízületi problémák, fejfájás, alvásproblémák és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. A szeles idő miatt tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság előfordulhat.

A szeles, hűvösebb idő megterhelő lehet a szívbetegek számára, rosszullét is jelentkezhet.

A keringési rendszer problémáival élők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést, valamint a stresszhelyzetet.

Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk.

Öltözzünk rétegesen, nagy lesz a megfázásveszély.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s