h i r d e t é s

Ideje lenne, hogy a kormány tájékoztató levelet küldjön az időseknek!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ideje lenne, hogy a kormány tájékoztató levelet küldjön az időseknek!

2020. március 17. - 17:24

 

Tájékoztató levél kiküldését sürgette az időseknek a koronavírus-járvány miatt az MSZP frakcióvezető-helyettese kedden az MTI-nek nyilatkozva.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

Harangozó Tamás az operatív törzs keddi sajtótájékoztatójára reagálva azt mondta, az idősek nem megfelelően tájékozottak, ezért névre szóló levélben haladéktalanul tájékoztatni kell a 60 év felettieket a veszélyeztetettségükről, a teendőkről.

Az ellenzéki politikus azt mondta, a kormánynak most már tényleg ideje lenne a járvány miatti munkavállalói és gazdasági problémákra valamilyen megoldást találnia. Tömegesen szűnnek meg munkahelyek - jegyezte meg.
Reményét fejezte ki, hogy a kormány még ezen a napon valóban beszerzi a szükséges koronavírusteszteket és így több embert lehet majd tesztelni.

Üdvözölte, hogy a kormány megfogadta azt, amit az MSZP már múlt hét óta javasol: a szűrőbuszokat is használni fogják a koronavírustesztek elvégzéséhez.

Harangozó Tamás közölte: azt kérik a kormánytól, rendeljen el hatósági ellenőrzést a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre érkezőknél.

Azzal kapcsolatban, hogy nem közlik a fertőzöttek területi elosztását, Harangozó Tamás azt mondta, ha egy kormány az első perctől kezdve a legnagyobb átláthatósággal és őszinteséggel kommunikál, akkor a későbbiek során sem lesz pánik. Ha valamit megpróbál eltitkolni, és az később kiderül, akkor annak rossz következménye lehet - hangoztatta.

Hozzátette: nem tanácsolják a kormánynak, hogy bármilyen adatot vagy információt elhallgasson. (MTI)


 

h i r d e t é s