h i r d e t é s

Inkább lesz ma tél, mint tavasz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Inkább lesz ma tél, mint tavasz

2020. március 22. - 06:16

 

A tegnapi hidegfronttal sarkvidéki levegő áramlott felénk. A viharos szél hatására csípős a reggel, -3, -7 fok sem kizárt és a délutánok is heidegek lesznek.

Délelőtt többfelé felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap, a felhősebb délnyugati tájakon hózáporok kialakulhatnak.

Délután a gyengén felhős és erősen felhős időszakok egyaránt jelen lesznek, elszórt jelleggel hózáporok kialakulhatnak. Viharossá fokozódik az északkeleti szél. 2, 8 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn délelőtt változóan felhős lesz az ég, hózáporok alakulhatnak ki.  Délután a változó mennyiségű felhőzet mellett országszerte hózáporokra, hószállingózásra készülhetünk. Az északkeleti szél viharos lesz. A hőmérséklet csúcsértéke -1, 5 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Vasárnap nem érkezik front. A 15 fokos lehűlés és a viharos szél nagyon komoly terhelést okoz. - írja a meteoklinika.hu

A szombaton áthaladó nagyon erős hidegfront mögött a fokozottan érzékenyek még tapasztalhatnak hidegfronti jellegű tüneteket, mint például görcsös fejfájást, izom-és hasigörcsöket. Az erős, olykor viharos északi széllel megkezdődött a hideg levegő beáramlása a Kárpát-medence területére észak felől. A magasabb légrétegekben és a talaj közelében egyaránt fagyos levegő érkezik, így az éjszakai időszakban helyenként -3, -5 fok köré hűl a levegő és napközben is alig lesz melegebb 5 foknál. A hirtelen változások a legtöbb időjárás-érzékeny ember szervezetét megterhelik, a szívbetegek különösen veszélyeztetettek.

A szabadtéri programoknak nem kedvez az idő, ezért lehetőség szerint mindenki maradjon otthon. A hő-és komfortérzet a szél miatt alacsony, nagy megfázásveszéllyel célszerű számolni.

A szervezetünk legyengült, nagyon fontos az, hogy mindent megtegyen immunrendszerének támogatása érdekében. A Meteo Klinika Front-Pontokon lehetősége van arra, hogy igénybe vegyen immunrendszer támogatási vizsgálatot, erről részletesen weboldalunkon olvashat. Fontos továbbá az, hogy minnél több vitamint vigyen be szervezetébe, ennek érdekében fogyasszon naponta több alkalommal valamilyen friss gyümölcsöt vagy zöldséget.

A pollenszint és a légszennyezettség a szél és csapadék hatására csökken.

A közlekedés során az erős szél és a csapadék okozza a fő veszélyt. A balesetek elkerülése érdekében vezessen fokozott figyelemmel!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s