h i r d e t é s

Inotára visznek 33 ezer tonna veszélyes anyagot, a kormány szerint minden jogszerű

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Inotára visznek 33 ezer tonna veszélyes anyagot, a kormány szerint minden jogszerű

2015. május 15. - 12:33
0 komment

 

Talabér Márta, Várpalota fideszes polgármestere állítólag nem tudott arról, hogy 33 ezer tonna veszélyes hulladék akarnak a városába szállítani, de a Miniszterelnökség államtitkára szerint a polgármesteri hivatal megkapta a tájékoztatást, a hatóságok pedig jogszerűen jártak el.

Mára politikai üggyé vált az inotai azbeszthulladék elhelyezése, melyben a hatóságok eljárását kérdőjelezik meg annak ellenére, hogy azok jogszerűen jártak el – jelentette ki Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára pénteki veszprémi sajtótájékoztatóján

- írja a HVG.hu.

Inotán 33 ezer tonnányi azbeszttartalmú veszélyes anyagot akarnak elhelyezni, amelyet Zagyvaszántóról szállítanak oda. Az államtitkár azt mondta, hogy a várpalotai polgármesteri hivatal március közepén elvileg meg is kapta a Közép-Dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség határozatban foglalt részletes tájékoztatását a szállításról.

Kovács úgy fogalmazott: ha a határozatban foglaltak problémát jelentenek a polgármesteri hivatalnak, azt jeleznie kellett volna az illetékeseknek, hogy a határozat április 7-i jogerőre emelkedéséig tisztázni lehessen az ügyet.

Az államtitkár azt mondta, nem érti, hogyan történhetett meg, hogy Várpalota polgármestere fideszes Talabér Márta nem tudott a határozatról.

A várpalotai képviselő-testületszerdán rendkívüli közgyűlésen tárgyalta a kérdést, majd úgy határoztak, felszólítják az illetékes Pest Megyei Kormányhivatalt, hogy azonnal állítsák le a veszélyes hulladék Inotára szállítását, az illetékes hatóságok folytassanak le új engedélyezési eljárást és kérjék ki Várpalota véleményét is. Talabér Márta azt mondta, méltatlannak tartja, hogy egy ilyen horderejű ügyben nem tájékoztatták az önkormányzatot.

 

hvg.hu (Címlap: Forrás: wikipedia)

Posted by SEJT on 2015. május 15.

 

h i r d e t é s