h i r d e t é s

Ismét támad a fogcsikorgató idő este, napközben felhők érkeznek

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Ismét támad a fogcsikorgató idő este, napközben felhők érkeznek

2020. január 08. - 06:16

 

Szerdán délelőtt a Dunántúlon közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, az ország más részein napos, derült idő várható. - írja az idojaras.hu.

Napfelkelte Balatonfüreden 2020. január 6-án. Jobbról a Kisfaludy lapátkerekes gőzhajó, sétahajó. Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Délután jellemzően gyengén felhős lesz az ég, a Dunántúlon lehetnek felhősebb területek. Csapadék nem lesz. Mérsékelt lesz a déli szél. 2, 7 fokra számíthatunk.

MTI

Reggelig kissé több felhőre a Dunántúlon lehet számítani, majd szerda délutántól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, amely estétől az északi megyékben meg is vastagszik. Csapadék nem valószínű. A hajnali órákban főként a Dunától keletre átmeneti ködfoltok képződhetnek. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -10 fok között alakul, fagypont körüli értékek a Dunántúl felhősebb tájain lesznek. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 1 és 8 fok között várható.

Orvosmeteorológia

Szerdán sem érkezik fölénk front. Az éjszakai erős lehűlés és a délelőtti gyors melegedés okozhat humánmeteorológiai panaszokat. - írja a meteoklinika.hu.

Szerdán folytatódik a frontmentes idő. Időjárásunkat továbbra is anticiklon alakítja. Az anticiklonnak köszönhetően az ország nagy részén kissé felhős vagy derült az idő. A derült éjszaka következtében zavartalan a kisugárzás, tehát erőteljesen lehűl a levegő, a minimum-hőmérséklet értékei +1, -10 fok között alakulnak. Délelőtt a  levegő gyorsan melegedni kezd, délutánra +2, +8 fokot mérhetünk. A fagyos reggeleken az ízületi panaszok erősödnek fel leginkább, valamint nagy megfázásveszéllyel célszerű számolni. A délelőtti melegedés hatására vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok jelentkezhetnek, de intenzív tünetekre ezen a napon még nem kell számítani. Az átlagos fölé melegszik a levegő, elsősorban a Dunántúlon migrénre, fáradékonyságra is készülni kell, ami miatt a munkateljesítmény csökkenhet. A tünetek enyhítése érdekében javasolt több folyadékot fogyasztani, a magas koffeintartalmú italok kerülendők.

Amennyiben ebben az időjárási helyzetben is intenzív panaszai vannak, minden bizonnyal fokozottan időjárás érzékeny.

A napsütés jót tesz a hangulatnak, csupán a Dunántúl egyes részein növekedhet meg a felhőzet. A hő-és komfortérzet vamelyest javul, de réteges és vastag öltözet nélkül nem ajánlott a szabadban tartózkodni.

Az emésztőrendszert érdemes kímélni, a zsíros és fűszeres fogások helyett ajánlott több zöldséget, valamint halból és szárnyas húsokból készült ételeket fogyasztani.

A levegőminőség a csapadék és légmozgás hiánya miatt tovább romlik, a nagyobb városokban egészségtelen a levegő minősége. A szabadtéri sportolás a nagyvárosokban nem javasolt.

A közlekedés során veszélyes időjárási jelenség nem várható, de reggel helyenként párássá válik a levegő és az útburkolat is csúszóssá válhat. Az utakon fokozott figyelem javasolt, vezessen óvatosan!

Vezető tünet a mai napon: migrén. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s