h i r d e t é s


"Jó éjszakát Fidesz, jó reggelt Magyarország!" - Tüntetés a Fidesz-székháznál

Olvasási idő
5perc
Eddig olvastam

"Jó éjszakát Fidesz, jó reggelt Magyarország!" - Tüntetés a Fidesz-székháznál

2017. december 15. - 20:04

 

Az Állami Számvevőszék eljárása miatt hirdetett fáklyás demonstrációt a Jobbik a Fidesz székházához a Lendvay utcába. - írja a nepszava.hu.

A Jobbik tüntetése a Fidesz székháza előtt Budapesten 2017. december 15-én. Balra Juhász Péter, az Együtt elnöke. Forrás: MTI Fotó: Balogh Zoltán

A tiltakozáson több demokratikus ellenzéki párt – LMP, Együtt, Momentum – is jelezte jelenlétét, az MSZP és a Demokratikus Koalíció ugyanakkor közölte: semmilyen formában sem vállal közösséget a Jobbikkal.

A Népszava munkatársai a helyszínen járva dél körül azt látták, hogy a rendőrök kamerákat szerelnek fel a Fidesz székház környékén a villanyoszlopokra. A tüntetés öt órakor kezdődött, helyszíni tudósítónk tájékoztatása szerint fél öt tájban mintegy 300 - 400 ember gyülekezett a Lendvai utcában, a kezekben leginkább jobbikos zászlóval, de feltűnt egy EU-s lobogó is.

A rendőri készültség hatalmas volt, a létszám elérte, de talán meg is haladta a tüntetésre érkezők számát. A környező utcákat kordonokkal zárták le, több tucat rendőrségi autó állt készenlétben.A Jobbik színpadát saját bizonsági emberei vigyázták. 

Forrás: nepszava.hu

Valamivel öt óra utánra már mintegy 1000-1200 fősre duzzadt a tömeg, a jobbikos zászlórengeteg ellenére nagyon kemény arcokat nem lehetett látni a gyülekezetben, a színpadon az Ismerős Arcok (magyar nemzetirock-együttes) majd A Pál Utcai Fiúk (a zenés játék szereplői )  szórakoztatta a demonstrálókat.   

Közben ma: a Jobbik nyilvánosságra hozta az ÁSZ-jelentést: 

Negyed 6-ra tovább duzzadt a létszám, mind számszerűleg, mind támogatóilag, ugyanis a már mintegy 3000 körüli tüntető között megjelentek a támogató Momentumosok, ( körülbelül 100-an ) és feltűnt a tömegben Juhász Péter is, az Együtt elnöke, több párttársával egyetemben.  

A tüntetés valódi kezdete a beszédekkel, a himnusz éneklésével indult, Jakab Péter, a Jobbik szóvivője fideszes provokátorok veszélyére figyelmeztetett. Az első felszólaló Kovács Tamás kardvívó világbajnok volt, aki arról beszélt: az ÁSZ-büntetéssel elindult a Jobbik felszámolását célzó manőver, "visszatért a Rákosi rendszer."

(A tömeg zúgta: kormányváltást akarunk!) A sportember szerint a Fidesz elkorrumpálódott, a nemzet pedig végletekig megosztott. Egyik felelős a baloldali kormány, amely megágyazott a korrupciónak, a másik a Fidesz. A pártok versengésében a programok versenye legyen a döntő. A nép nem betiltható, ám a kormány leváltható - mondta Kovács Tamás, amire a tömeg Orbán takarodj! skandalással reagált.

Fél 6 - Színpadra lép az ÁSZ volt alelnöke, Nyikos László, aki erősen indít: szégyellem, hogy 12 éven át a számvevőszék egyik vezetője voltam. A szervezet annak idején a parlamentnek tartozott beszámolással, és a népet szolgálta, az ÁSZ nemzetközi elismertséget szerzett. Mindezt azonban a jelenlegi elnök, Domokos László eljátszotta.

Forrás: nepszava.hu

Az ÁSZ mostani vizsgálata súlyos hibákkal teli, a szervezet politikai szereplővé vált - jelentette ki a volt alelnök, aki arról is beszélt, hogy Domokos az államháztartást sem vizsgálja megfelelően, egyebek mellett nem ellenőrzik az uniós pénzek hatékony felhasználását. Az ÁSZ az ötvenes évek módszereit használja, Domokos Lászlónak le kell mondania! - kiáltotta Nyikos László, hozzátéve: ki ellenőrzi az ellenőrt? Pályázattal kell ÁSZ elnököt választani mint Szlovéniában. Mondjon le!-  skandálja erre a tömeg.

17.40 - Puzsér Róbert a színpadon - Viccel kezd: összeáll a cigány a náci és a rabbi, hogy megmentsék a jogállamot. Ez egy szürreális koalíció - mondja, a tömegben pedig sokan fújolnak. De nem szürreális vajon a Fidesz rendszere? Nem szürreális, hogy Mészáros gyorsabban gazdagodik, mint Elon Musk? ( dél-afrikai származású amerikai üzletember, nevéhez fűződnek a Zip2, az X.com, a PayPal, a SpaceX, a Tesla Motors és a SolarCity vállalkozások )

A magyar társadalom igenis tolerálja a kulönbözőséget: nem kell választani Szörényi és Bródy között. Csak a ruszki kaviárt zabáló pszichopata akarja, hogy mindenáron választani kelljen- kiabálta Puzsér, mire: Orbán takarodj! - üvöltötte a tömeg. Ma egy volt gárdista és egy volt SZDSZ -es egyetért. És nem szakadt le az ég - zárta a beszédét Puzsér Róbert.

17.50 - A program szerint egy civil aktivista lett volna a következő fellépő, de nem vállalta mert állítása szerint megfenyegették. Helyette Ravasz László bíró lépett a színpadra, aki arról beszélt: láthatólag a politikai hatalom monopolizálása folyik a lopás érdekében. Felhasználják a bíróságokat, az államhatalmat.

Ahogy régen, úgy ma is pártbefolyás alatt állnak a bíróságok. A civileket megfélemlítik, a szervezetek működését ellehetetlenítik, akár úgy is, hogy a bejegyzésüket akadályozzák a bíróságon. Ugyanígy a devizahitelesek kifosztásához is asszisztálnak a bíróságok - mondja Ravasz László, mire a tömeg: "Nem leszünk Moszkva!" - skandalással reagált.

Forrás: nepszava.hu

18.00 - A nagy pillanat, Vona Gábor lép a színpadra. A tömeg ujjong, "Isten hozott!"- skandálják. A Jobbik elnöke köszönti a többi pártot, a civileket, végül a jobbikosokat. Megköszöni a 35 millió forintot is, amit összeadtak. Tudom, hogy akik itt vannak sokan, sokféleképp gondolkoznak, és azt is tudom, hogy mi a legnagyobb közös többszörös: a szabadság féltése - mondja. Amikor a szabadság veszélybe kerül, a magyar összefog - von egy képzeletbeli, pártok- és ideológiák feletti ernyőt a Jobbik elnöke.

Minden nemzeti ünnepünk erről szól. Ez a magyar néplélek vastörvénye - játszik továbbra is érzelmi húrokon Vona, hozzátéve: ezt tudja Orbán is, ezért vázol nemzetközi veszélyt, közben sunyi tolvajként besurran, és ellopja a szabadságunkat. Most az utolsó bástyánál tartunk, és Orbán a legerősebb ellenállást tanúsító pártot akarja eltaposni, ez pedig a demokrácia halálos ítélete - fokozza a drámaiságot.

Beszél arról is, hogy noha a NER szótárában a kiegyezés szó nem szerepel, e az egyik legfontosabb dolog, ahogy különösen kiélezett helyzetekben, az összefogás. A mai nap pedig fordulópont, mert sokféle ember jött el a Jobbik által meghirdetett tüntetésre.

Orbán fél - jelentette ki Vona Gábor, majd a ennek alátámasztására felhívta a figyelmet a kormányfő lépéseire, mint mondta: emlékeztet a helyzet valamire: egy bukás felé tántorgó diktátor utolsó vergődése. Nem kell szeretni egymást, elegendő ha elfogadjuk hogy vannak közös céljaink, minden történelmi seb dacára együtt kell épiteni az országot. Hiszek abban, hogy ma sok ember tett egy lépést az igazságos Magyarország felé- zárta beszédét a Jobbik elnöke.

18.10 - Jó éjszakát Fidesz, jó reggelt Magyarország! - ezzel zárta a tüntetést Jakab Péter, a Jobbik szóvivője. A tömeg elénekelte a szózatot.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s

betöltés..