fbpx Karácsony Gergely kiszámolta, tulajdonképpen a főváros finanszírozza a kormányt | CIVILHETES

h i r d e t é s

Karácsony Gergely kiszámolta, tulajdonképpen a főváros finanszírozza a kormányt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Karácsony Gergely kiszámolta, tulajdonképpen a főváros finanszírozza a kormányt

2021. november 24. - 15:06

 

Újabb frontvonal nyílt a városvezetés és a kabinet között.

Karácsony Gergely - Forrás: Karácsony Gergely Facebook oldala

"Nem elég, hogy a fővárosban befizetett adók 98 százalékát elvonják, még a Fővárosi Önkormányzatnak a saját bevételeiből is fizetnie kell a kormánynak, így valósult meg az a korábban elképzelhetetlen forgatókönyv, hogy mára a főváros nettó befizetője lett a költségvetésnek. Két év alatt szisztematikusan kifosztották Budapestet" - írta szerda délelőtti Facebook-posztjában a főpolgármester.

A főpolgármester szerint a kormány most a tömegközlekedést szeretné ellehetetleníteni azzal, hogy a költségvetési törvényben a Budapestnek járó 12 milliárd forintot visszatartják. "A kormány bünteti a budapestieket, mert a fővárosiak masszív többsége nem vevő a gyűlöletkampányaikra és tisztán látják, hogy a NER hogyan lopta szét 11 év alatt az országot, hogyan rohasztották le az oktatást és az egészségügyi rendszert" - vélekedett. 

Megjegyezte, az Egészséges Budapest támogatási szerződéseinek ügyében is az utolsó pillanatig packáztak a Fővárossal, csak hogy ne tudjanak a beruházásokkal tervezni a szakrendelők és a partner egészségügyi szolgáltatók. 

Arroganciában mindig is kiváló volt a Fidesz, kormányzásban pedig csapnivaló

- vonta le a fejlemények konzekvenciáját Karácsony Gergely.

A KDNP országgyűlési képviselője nem bírta megállni, hogy egy kommentben ne reagáljon a bejegyzésre. „Mire megy a pénz Budapesten? A hat párt cápáira meg a jutalékos rendszerre. Ne csodálkozzunk, ha elfogy…“ - írta Nacsa Lőrinc, utalva ezzel arra a Fidesz által görgetett történetre, mely szerint el akarnák adni a Városháza épületét

Korábban Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes arról beszélt a Népszavának, hogy ha nem érkezik meg a kormányzati támogatás, akkor akár le is állhat a fővárosi tömegközlekedés. Ugyanakkor kedd este az ATV híradójának már azt mondta, ez biztosan nem fog bekövetkezni, mivel folyószámlahitelből fogják a BKV működtetését finanszírozni az év végéig, és reménykedik benne, hogy megérkezik az utalás. Eközben a kormányzatnál mint ha egy teljesen más mozit néznének. A Miniszterelnökség szerdai közleményében lényegében azt hangoztatja, hogy tejben-vajban fürdeti a Fővárosi Önkormányzatot, mely a leggazdagabb helyhatóságnak számít Magyarországon. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s