h i r d e t é s

Kecskeméti összellenzéki csatlakozás a rabszolgatörvény elleni budapesti tüntetéshez

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kecskeméti összellenzéki csatlakozás a rabszolgatörvény elleni budapesti tüntetéshez

2019. január 03. - 11:08

 

Közös kecskeméti ellenzéki nyilatkozat.

Illusztráció: MTI Fotó: Mónus Márton

 Kecskeméti összellenzéki pártok kijelentjük, hogy együttesen csatlakozunk a rabszolgatörvény elleni Budapestre szervezett január 5-i demonstrációhoz.  
 
A Vasas Szakszervezet és a kecskeméti összellenzéki pártok együttesen Kecskeméten 2018. december 20-án tiltakozó gyűlést tartottunk a rabszolgatörvény ellen. A tüntetést követően elhatároztuk, hogy 2019-ben egy új Munka Törvénykönyv megalkotásáért harcolunk, amely a bérből és fizetésből élők érdekeit képviseli a nagytőkés igények helyett!

Kiállunk a mindenkit megillető sztrájkjogért és szolidaritást vállalunk a szakszervezeti konföderációkkal, akik azt követelik a kormánytól, hogy a Munka Törvénykönyvét módosítsák! 
 
Határozottan elutasítjuk azt a hamis kormányzati szemléletet, hogy a magyar gazdaságot érintő súlyos munkaerőhiány a keményen dolgozók túlóráztatásával oldható meg.

A hazai foglakoztatás sürgősen reformra szorul, mert a gazdaság hosszú távon fenntarthatatlan a munkára rakódó munkáltatói terhek miatt, ugyanis, ha a járulékok nem emelkednének szinkronban a bérekkel, akkor lehetőség lenne munkavállalók megbecsülésére, az elvándorlás visszaszorítására és a biztonságos, kiszámítható egzisztencia megteremtésére.
 
Felhívjuk a kecskeméti polgárok figyelmét, hogy keressék és támogassák a helyi szakszervezeteket vagy a kecskeméti ellenzéki pártokat, hogy közösen egyesült erővel léphessünk fel a dolgozói többség érdekeiért. Eredményt akkor érhetünk el, ha széles körben kiállunk a munkavállalókat megillető jogainkért és közösen lépünk fel egy biztonságos és haladó Magyarországért. 
 
Kecskeméti Ellenzéki Kerekasztal tagjai:
Demokratikus Koalíció
Jobbik Magyarországért Mozgalom
Lehet Más a Politika
Magyar Szocialista Párt 
 
Kecskemét, 2019. január 3. 
 


 

h i r d e t é s