h i r d e t é s

Kérdésessé vált a dízelmotor jövője a Volkswagen vezére szerint

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Kérdésessé vált a dízelmotor jövője a Volkswagen vezére szerint

2016. június 22. - 08:24
0 komment

 

Kérdésesnek nevezte a dízelmotor jövőjét a Volkswagen-csoport vezérigazgatója, Matthias Müller a Handelsblattnak adott interjúban - írja az MTI. 

  • Az Európai Bizottság szén-dioxid-kibocsátási ajánlásai alapján már most világosan látható, hogy a dízelmotorok károsanyag-kibocsátásának megfelelő csökkentése rendkívül bonyolult és költséges eljárás lesz, miközben az elektromos mobilitás egyre megfizethetőbbé válik. Ezért egy bizonyos ponton természetszerűen felmerül majd a kérdés, hogy érdemes-e egyáltalán még több pénzt ölni a dízelmotorok továbbfejlesztésébe.
  • Matthias Müller az elmúlt héten jelentette be, hogy a konszern több milliárd eurós elektromobilitási programot indít azzal a céllal, hogy 2025-re gyártmányainak egynegyede tisztán elektromos hajtású autó lehessen.
  • Az alacsony fogyasztású modern dízelmotorok azonban Németországban és Európa-szerte nagyon népszerűek az autósok körében - jegyezte meg a Volkswagen vezére. Az, hogy a dolgok ezután milyen irányt vesznek, a politikai döntéshozókkal folytatott egyeztetéseken fog kiderülni.
  • Matthias Müller szerint korszakváltás küszöbére érkezett az autóipar, amelynek idővel búcsút kell mondania a belsőégésű motoroknak.

(MTI)


 

h i r d e t é s