h i r d e t é s

Ki a hibás? A tőke és a bankok jók lennének bűnbaknak, de akkor marad a gödör alja

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ki a hibás? A tőke és a bankok jók lennének bűnbaknak, de akkor marad a gödör alja

2018. szeptember 11. - 08:31

 

Nem lehet kijátszani ütőkártyának az Úristent sem, pedig volna rá kormányzati igény.

Orbán és a rendszerváltáskor hatalomra jutott „politikusok” még sem vállalják magukra az egész trutymót.

Maradnak végül a kommunisták, tartalékban pedig a zsidók és a cigányok. „Emberek, nagyon vigyázzatok Biszku Bélára, mert a tárgyalóteremben nagy szükség lesz harcos kiállására az eszme mellett”. Éljen a fiatal demokraták és az öreg kommunisták alkotó együttműködése!

Kár, hogy Kövér László nagypapája ezt nem érhette meg.

Fogyatkozik azok köre, akik ott ültek 1989-ben a Kerekasztalnál. Orbán Viktoron kívül már csak kevés aktív politikus található, aki részese volt a paktumnak.

A vértelen szerződésnek, amelyet felhatalmazás (delegálás) nélkül kötöttek és nyilvános hitvallás (eskü) nélkül löktek a közösség asztalára. A hatalom eredete titok maradt, és Orbánnak kezd nagyon kényes lenni, hogy ha a „kommunista” tanúk előkerülnek, összeomlik a sokáig építgetett mítosz.

Ki kell iktatni tehát azt az időszakot a jogrendből, és ki kell iktatni azokat a személyeket is, akik zokon veszik a történelem átírását. Sokan már nem számítanak, lejáratták magukat a közéletben, de vannak még, akik „alámerültek” és ha színre lépnének, szétszaggatnák az új kurzus legendáit. Orbán félelmei nem alaptalanok, mert sikertelen kormányzás áll mögötte és sikertelen időszak elé néz.

Vége az illúzióknak már nemsokára!

Az új rendszer életnívóban képtelen meghaladni a régit. Sôt, Orbánt állandóan kísértik a múlt rendszer szellemei, nem talál megnyugvást! Hiába emelte maga mellé Pozsgayt és Szűröst. Ha élne, Kádárt is felkérné tanácsadónak, mondaná el, hogy csinálta meg a nyolcszázezres pártot és a hasonló taglétszámú ifjúsági szervezetet. Elegendő harc, hogy a jövőt be kell vallani.


 

h i r d e t é s