h i r d e t é s

Kisvasútról nézve túl nagynak látszik a világ! Az egészséges értelemnek!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kisvasútról nézve túl nagynak látszik a világ! Az egészséges értelemnek!

2018. augusztus 08. - 06:25

 

Ha valaki csak negyedszázaddal később jön rá, hogy Soros György pénzét nem volt kötelező elfogadni, súlyos szellemi hanyatlásra utal.

Forrás: zoom.hu

Soros György személye, tevékenysége és magas életkora nem alkalmas arra, hogy az egyes számú közellenség figurája legyen, de ez nem zavarta a jobboldali karaktergyilkos akciók kitervelőit.

A dolgok történetiségéhez tartozik, hogy amikor a ’80-as évek közepén Soros megkezdte magyarországi tevékenységét, akkor egyfelől az MTA keretei között, másfelől a pártközpont jóváhagyásával működtette az alapítványát.

Következésképpen semmi érdekes nem volt abban, hogy a pártállam elitképző kollégiumának egyik diákja is a támogatott körbe került.

Egyébként is „szóltak” annak, akiknek érdemes volt pályázni, a szűrőt nem az ifjú liberálisok (jelenleg illiberálisok) Gyuri bácsija működtette, hanem az MSZMP illetékes szervei!

A pénzpiaci guru tevékenységét és ahhoz kapcsolódó elméleti munkálkodását nem érdemes összekeverni jótékonykodásával, amelyben volt némi társadalmi elvárás és kapcsolatépítő szándék is. A pénzét nem volt kötelező elfogadni, ha erre valaki csak negyedszázaddal később jön rá, az szellemi hanyatlásra utal.

Soros a pénzével, elméletével, kiterjedt kapcsolataival, pillanatnyilag Orbán Magyarországával együtt sem akkora hatalom, hogy beleszólása lenne a világpolitika alakításába, netán irányításába.

Egy amerikai transznacionális vállalat, Pl. a Sara Lee konszern, de ennél vannak hatalmasabbak is) nagyobb gazdasági potenciállal rendelkezi, mint Norvégia, Szaud-arábia és Magyarország Orbán Viktor kis vasútjával együtt!

Aki mégis ezt akarja elhitetni, hogy Felcsút ennél hatalmasabb, az nagyobb gazemberségekre is képes.

A magyar nemzeti „pénzsportágat” Orbán téves súlycsoportba akarja beilleszteni. Mérlegelés, súlycsoport ellenőrzés nélkül?

Egyébként pedig, aki nem ért a pénzpiacokhoz, de a közpénzt Tarsoly Csabákkal fialtatja, annak „nem osztanék lapot” Soros-ügyben.

Nem hiszem, hogy bárki tiltaná Magyarországon a pénzpiaci, tőzsdei ügyekben való oknyomozást. A szükséges ismeretekkel azonban csak kevesen rendelkeznek, az ilyen típusú tényfeltárás nem magános gyalogmunkásoknak való.

A megbízó szerepében lévő politikusok és az újságírók között nincsenek sokan, akik napi szinten követik a piacok mozgását. Ismerek ugyan újságírót, aki nagyon ért a tőzsdéhez, de információit nem leleplezésre, hanem személyes gazdagodásra kamatoztatja.

Speciális ismeretekkel rendelkező politikusok is inkább a könnyű pénzkereset útját választják, mint a bennfentes kereskedés feltárását. Nyilván úgy gondolják, hogy az legyen a piacfelügyelet dolga.

Az Orbán-kormányok minden időben éltek a piacok manipulálásának és az egyéni haszonszerzésnek a lehetőségével.

1998–2002 között a gázár körüli csalások, 2010. után a bankadók huzavonája kínált egyebek mellett lehetőségeket.

Soha nem derül ki, de Soros emberei esetleg lehettek tippadók ezekben az ügyletekben. Ezt sem tartom valószínűnek!

A magyar tőzsde és a Forint aranyos kis játékszer a nagy piacok tengerében, jól lehet manipulálni. A Soros által kidolgozott reflexivitás elmélete nélkül is.


 

h i r d e t é s