h i r d e t é s

Kíváncsi vagy a jól működő párkapcsolat receptjére?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Kíváncsi vagy a jól működő párkapcsolat receptjére?

2023. augusztus 11. - 08:36

Hát persze, ugye? Ki az, aki erre a kérdésre nemet mondana? Hiszen tulajdonképpen minden felnőtt ember célja az, hogy találjon magának egy társat, akivel tökéletesen, vagy csaknem tökéletesen működik majd minden. Hogy mi minden? Nos, ez benne a szép és a nehéz egyben. Egy párkapcsolat ugyanis annyira sokrétű, hogy igazán összetett feladat működésben tartani.

Forrás: pajkospajtas.hu

Mai cikkünkben az alappilléreket, azaz az intimitást és a szexualitást vesszük górcső alá, hiszen ezek azok az elemek, amelyektől több lesz a kapcsolat, mint egy baráttal, rokonnal vagy ismerőssel.

Miért fontos az intimitás?

A Pajkos Pajtás pároknak szóló ajánlatait nem minden páros meri elfogadni. Ehhez ugyanis egy olyan mélységű kapcsolat szükségeltetik, ami csak keveseknek adatik meg. Persze nem lehetetlen, hiszen némi tudatossággal fel is lehet építeni a párkapcsolatot, ha már megvan az a személy, akivel mindezt el tudjuk képzelni.

Az érzelmi intimitás, amely során megosztjátok egymással a vágyaitokat, érzelmeiteket, rendkívül fontos. A szellemi intimitás sem elhanyagolható, hiszen lényeges, hogy meg tudjátok beszélni egymással a gondolataitokat, terveiteket. Csakhogy ez önmagában nem elég!

A fizikai intimitás éppúgy létkérdés, és itt még mindig nem a szexről beszélünk. Az érintés, a simogatás, az ölelés mind-mind nagyon sokat jelent, hiszen az összetartozás érzését egy egészen más szintre emeli. Ebben jelentkezik ugyanis az, hogy ti többek vagytok, mint pusztán barátok vagy lelki társak.

A szexualitásban is szerepet játszik

Persze a szexet sem lehet figyelmen kívül hagyni, hiszen ez már olyan szintű kapcsolódás, amit csak kevés emberrel élünk meg.

Itt bár minden korábbi intimitás kiteljesedik, ugyanakkor itt sem olyan egyszerű a képlet. A testképünk, a korábbi szexuális élményeink, a neveltetésünk mind-mind hatással van a szexualitás megélésére.

Ha nem megy valami…

A fentiek természetesen vezethetnek oda is, hogy valamilyen oknál fogva elakadást tapasztalunk meg, amelyek akár merevedési zavarhoz vagy orgazmussal kapcsolatos problémákhoz vezethetnek.

Ha ezeket a szőnyeg alá söpritek, minden egyes nappal távolabb kerültök egymástól. Ha azonban felismeritek a problémát, és akár szexuálpszichológus segítségéért folyamodtok, akkor felül tudtok kerekedni a gondokon, és akár a Pajkos Pajtás szexuális játékszereit is bevonhatjátok a hálószobai gyakorlatokba!

Fő az őszinteség!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mekkora jelentősége van a nyílt és őszinte kommunikációnak abban, hogy valóban működjön a párkapcsolat minden fronton.

Ha nem tudsz őszintén megnyílni akár a gondolataidat, véleményedet, terveidet illetően, vagy ha nem tudod vagy mered nyíltan elmondani, mi és hogyan jó neked az ágyban, akkor a kapcsolat sajnos működésképtelen lesz! Éppen ezért fontos, hogy már az első perctől kezdve nyílt lapokkal játszatok, minden más csupán időpazarlás!