h i r d e t é s

Kivonul egy népszerű divatmárka Magyarországról

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Kivonul egy népszerű divatmárka Magyarországról

2020. augusztus 27. - 07:33

Végleg bezárnak a francia divatmárka, a Promod üzletei.

Promod üzlet a budapesti Mammut bevásárlóközpontban - Forrás: Mammut

A francia márka az úgynevezett cool & chic stílust képviselte hazánkban, amely szerintük egy lelkiállapot: franciás, nőies megjelenés, merész mix & match párosításokkal, bohém utazó lelkülettel, egy csipetnyi kacérsággal a színekben, egzotikus hangulatú mintákkal, elegáns részletekkel és egy kis lazasággal. Korábban a Charles Vögele is hasonlóan döntött - írja a Napi.hu.

A Promod a döntését közleményében nem indokolta. Magyarországon a Promodnak összesen nyolc üzlete van, négy a fővárosban, a többi vidéken. Az Opten adatbázisa szerint a Promod Hungary Kft.-nél 51-en dolgoznak, a cég 2018-as árbevétele nem egészen 2 milliárd forint volt, amihez 135,5 millió forintos adózott eredmény társult. (A társaság pénzügyi éve február 28-án zárul, ezért 2019-es beszámolót még nem tettek közzé a hivatalos adatbázisokban.).

A Promod Hungary a megelőző években veszteséges volt, a 2018-as volt 2014 óta az első pénzügyileg nyereséges éve. A céges nyilvántartás szerint a társaságot 2000-ben alapították Magyarországon, vagyis mintegy két évtized után hagyhatja el a divatmárka az országot. (digitalhungary.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s