h i r d e t é s

Köd és napsütés váltja egymást

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Köd és napsütés váltja egymást

2021. november 11. - 05:46

A szerencsésebbek megláthatják a napfényt, de többen lesznek azok, akiknek csak a szürkeség jut.

CIVILHETES olvasói fotó

Az éjszaka képződött köd, illetve rétegfelhőzet kiterjedése napközben fokozatosan csökken, és több helyen naposra fordul az idő, ám lesznek tartósan borult, párás, illetve ködös körzetek is.
Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb ködszitálás alakulhat ki néhol. A többnyire gyenge vagy mérsékelt délkeleti, keleti szél az Észak-Dunántúlon helyenként megélénkül.
A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos tájakon 10 és 13, a tartósabban borult, párás, ködös részeken 6 és 9 fok között várható. Késő estére -2 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológia

Nem lesz front térségünkben, de a nyirkos, szürke idő sokak szervezetére lehet negatív hatással. A napos tájakon élők hangulata, közérzete javul, délelőtt viszont hideg, többfelé ködös lesz az idő, melynek következtében felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak.

A tartósabban párás, ködös, felhős tájakon élők körében romolhat a hő- és komfortérzet, kerindési problémák, alvászavar, fejfájás, mentális panaszok jelentkezhetnek.

Könnyen megfázhatunk, ezért ajánlott a réteges öltözet.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s