h i r d e t é s

Kooperáció vagy konfrontáció?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kooperáció vagy konfrontáció?

2018. szeptember 10. - 20:06

 

A magyar ember számára Brüsszel vagy az Ördög maga, ellenség, vagy maga a megváltó Jóisten, sokaknak!

Pedig egyik sem igaz!

A magyar polgár nem ismeri (nem is hagyják megismerni) azt a brüsszeli adminisztrációt, amely ítéletet mond a tagországok politikai rezsimjeiről. Tetszik, nem tetszik, nem a magyar kormány „fújja ott a passzátszelet”. A magyarországi illiberális demokrácia és a kormányfő kommunikációja idegenkedést, megvetést, lenézést vált ki ebben a közegben. Amit alkalmilag több jelentésben és egy „diktátor” kiszólásban hoztak nyilvánosságra.

A hazai „polgár”, pártállástól függetlenül abban téved, hogy vigyázó szemű „nagybácsinak” nézi az Európai Uniót, aki mindig rendet tesz a családban.

Ezzel szemben arról van szó, hogy az EU egy állam nélküli közös piac, amelynek az intézményei mindenekelőtt a közös gazdasági tér működését szervezik és koordinálják. Magyarország tekintetében alig számít, hogy Orbán milyen pávatáncot lejt, annál inkább fontos, hogy milyen gazdasági szerződéseket köt a multikkal vagy az oroszokkal.

Ezek a szerződések azonban mifelénk titkosak (mert piszkosak), ezért a lényeg megismerése helyett kénytelenek vagyunk a világlapok és az európai közvélemény megnyilvánulásaiból azt a következtetést levonni, hogy a miniszterelnök brüsszeli fellépései a népszínművek hazai kedvelőinek szólnak. Olyan Izaura sorozat-féle!


 

h i r d e t é s