h i r d e t é s

Koronavírusosoknak szánt gyógyszerekkel kereskedett egy orvos - őrizetbe vették

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Koronavírusosoknak szánt gyógyszerekkel kereskedett egy orvos - őrizetbe vették

2021. február 19. - 07:43

 

Azzal gyanúsítanak egy budapesti orvost, hogy koronavírusos betegeknek szánt gyógyszerekkel kereskedett. A Fővárosi Nyomozó Ügyészség csütörtökön végrehajtott akciójának eredményeként az ügyben az orvos mellett egy másik személyt is őrizetbe vett, és többet előállított. Kihallgatásuk folyamatban van.

Forrás: ugyeszseg.hu

A Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése alapján indult ügyben egy budapesti kórházban dolgozó olyan érintett, akinek munkaköréből adódóan hozzáférése volt olyan, a kórházban Covid-19 vírussal fertőzött betegek kezelésére szolgáló gyógyszerekhez, amelyek kizárólag a kórházban, szoros orvosi felügyelet mellett adhatók a betegeknek. A megalapozott gyanú szerint, az orvos, egy korábbi páciensének közreműködésével ezekből a gyógyszerekből értékesített jogellenesen a rendszeres haszonszerzés érdekében.

Mivel az orvos az egészségügyi intézmény készletét csökkentette, a kórházban koronavírus-betegségben szenvedők életét, illetve egészségét közvetlen veszélynek tette ki. Ezen túlmenően azoknak az egészséges, gyógyszeres kezelésre nem jogosult személyeknek az egészségét is veszélyeztette, akiknek a fenti gyógyszereket jogellenesen értékesítették, közölték.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálattal és a Készenléti Rendőrség egységeivel közös összehangolt akció során tizenegy helyszínen tartott házkutatást. A kutatások során az eljáró ügyészek több helyszínen gyógyszereket, vesztegetéssel összefüggésbe hozható készpénzt és más tárgyi bizonyítékokat foglaltak le, amelyek a fenti bűncselekmények gyanúját alátámasztották. A Fővárosi Nyomozó Ügyészség eddig öt embert állított elő, közülük kettőt vettek őrizetbe. Az esetleges kényszerintézkedések indítványozásáról még a mai nap döntenek. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s