h i r d e t é s

Kövér busóálarcban is migránsokat ijesztget

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kövér busóálarcban is migránsokat ijesztget

2018. február 12. - 07:44

 

Mi pedig őszintén reméljük, hogy ama bizonyos maszk nem kerül le többé Kövér fejéről a haza, a nemzet és minden földi teremtmény érdekében.

Persze ez hiú ábránd, a gonosz ugyanis szeret angyal képében mutatkozni. És bár Kövér bajuszos valójában sem angyali látvány, a legnagyobb hazugságai mellé mégsem állíthat jelzőlámpát.

Kövér László e kivételes őszinteségére a busójárás adott alkalmat. Az Országgyűlés viceházmesterének is nevezett kreatúra foghíjas álarcban jelent meg Mohácson, ahol a rendezvény megnyitóján ejtette szerét egy jó kis kormánypropagandának.

Ahogy az retorikájából is kiderül, milyen célt tulajdonít az egyik legrégebbi hagyománynak:

„A hatnapos népszokás csúcspontján Kövér László arról beszélt, hogy a busók riasztó jelmezeikben űzték el az otthonukat fenyegető idegenséget, sötétséget és gonoszságot, így hát ma is szükség van busókra, mert ezek a rossz dolgok nem múltak mind el, csak átalakultak.” /444/

Ez ebben a formában meglehetősen kétértelmű, de emberünk nem rest kifejteni bővebben. Szerinte ugyanis az embereket egymással szembefordító sötétséget le kell győzni. Ezzel egyet is értünk. De ilyen szokatlan beismerést követően elvárnánk Kövér Lászlótól, hogy önként jelentkezzen a legközelebbi rendőrkapitányságon, hogy feladja magát, mint bűneit bánó ember.

Lajstroma nem csekély: közösség elleni uszítás, rágalmazás, csalásban való bűnrészesség és bár itt érne véget a sor.

Mindezek után persze nem maradhatott el a kormányzati kánon kötelező eleme sem, amivel gyakorlatilag Kövér vallomása értékelhetetlenné vált:

„Kövér László a jelennel párhuzamot vonva napjaink busóit arra kérte, hogy űzzenek el minden rosszat, ami Magyarország, Európa és a nagyvilág jóakaratú embereit fenyegeti. Ezen rosszak között említette az embereket egymással szembefordító sötétséget, amely a férfiakat és nőket, az időseket és fiatalokat nem egymás társaivá, hanem egymás ellenségeivé akarja tenni és „amely világot az egyéni önzésre, gyűlöletre és az embertelenségre akarja építeni” – hangoztatta a politikus.” /24.hu/

Furcsa gondolatok ezek egy olyan ember szájából, aki akiről európai elveket aligha, jóakaratot pedig semmiképpen nem feltételezhetünk. Az egyéni önzés is nagyon furcsán cseng az OLAF Tiborcz István cégét vizsgáló jelentését tekintve.


 

h i r d e t é s